Club Brugge mag zijn titelambities nog even koesteren na een 0-1-zege bij AA Gent. Rits scoorde voor de pauze het enige doelpunt. Gent blijft met 1 op 21 achter.

Na de verloren bekerfinale ontving Gent uittredend landskampioen Club Brugge bij een aangenaam lentezonnetje. Gent nam de beste start. Sorloth en Dejaegere viseerden al snel het doel maar werden afgeblokt. Aan de overzijde bezorgde een erg bedrijvige Diatta de Gentse defensie problemen. 


De eerste grote kans was voor Club Brugge. Op het half uur speelde Dennis Vormer vrij met een knap hakje. De aanvoerder van Club Brugge haalde hard uit. Kaminski duwde de bal in hoekschop. Even later was het wel raak voor Club Brugge. Na een knappe collectieve aanval legde Vormer de bal achteruit voor Rits, die hem hoog in het dak van het doel binnen schoot. 

Gent reageerde via Yaremchuck, maar Horvath bracht goed redding. Ook Sorloth kon nog uithalen. Zijn pegel zoefde een meter naast de verste paal. Rusten deden we na het doelpunt van Rits met een 0-1-tussenstand op het scorebord.  

Bij Club Brugge moest Diatta noodgedwongen gewisseld worden bij de rust. Danjuma nam zijn plek in. Gent drukte, maar kansen waren er niet. Op het uur kon Odjidja uithalen. Horvath verkeek zich op de bal, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat Dejaegere in buitenspelpositie het zicht van Horvath belemmerde. 

Twintig minuten voor tijd kapte Wesley zich vrij. Kaminski hield de Braziliaan met een goede redding van een doelpunt. Aan de overzijde kon Verstraete uithalen. Zijn schot spatte uit elkaar op de dwarsligger. Op de tegenaanval scoorde Vanaken, maar ook zijn doelpunt werd afgekeurd omdat Wesley heel nipt buitenspel stond.

Diep in de toegevoegde tijd gooide invaller Dompé de bal voor doel. Sorloth klom het hoogst en kon ook koppen, maar Horvath stond op de juiste plaats. Kansen kwamen er nadien niet meer. Club Brugge blijft in het spoor van leider Genk en kan volgende week tot op 3 punten naderen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de tweede helft lijken zowel Odjidja als Vanaken te scoren, maar twee keer gaat het feestje niet door wegens buitenspel.
de MAN
van de match
De eeuwige loper Rits zag zijn inzet beloond met een doelpunt. Hij rondde een knappe collectieve aanval fraai af en mag zich zo matchwinnaar noemen. 
onze MENING
over de match
Gent was zeker niet de mindere in het spel, maar toont zich weerom te braaf. Club Brugge toonde zich efficiënt.