Moeskroen kende geen enkel probleem met een bijzonder zwak Zulte Waregem. Aan de rust stond het al 2-0 dankzij Awoniyi en Amallah. Na de pauze deed Dione er nog ééntje bij, en bij die 3-0 bleef het ook, al hadden het er een pak meer kunnen zijn...

Na de winterbreak was Moeskroen geruime tijd dé ploeg in vorm, maar de laatste weken ging het toch allemaal wat moeizamer bij 'Les Hurlus'. Tegen Zulte Waregem wilde Moeskroen klaarblijkelijk nog eens wat laten zien, want het kwam bijzonder snedig uit de kleedkamer. Awoniyi kreeg al snel tot tweemaal toe de kans om de score te openen, maar de vroege goal bleef uit. Wat later kwamen de bezoekers ook nog eens goed weg, wanneer De fauw ei zo na een eigen doelpunt maakte, maar werd geholpen door de dwarsligger.

Uitstel van executie echter, want na twaalf minuten stond het dan toch 1-0. Bürki beging handspel in de zestien en Awoniyi mocht de score openen vanop de stip. Zulte Waregem kon enkel eens antwoorden via pogingen van Walsh en Bongonda, maar werd voor de rest helemaal weggedrukt door de thuisploeg. Vijf minuten voor de rust kwam een afvallende bal nog voor de rechter van Amallah en die kegelde droogjes de 2-0 binnen! Meteen ook de ruststand.

Dury was alles behalve tevreden en dat was er ook aan te zien, want bij de rust waren de drie wissels reeds opgebruikt. Toch leverde dat niet meteen het gehoopte resultaat op, want tien minuten na de rust was het alweer prijs voor Moeskroen. Na balverlies bij Essevee mocht Dione naar binnen snijden en vervolgens knap in de korte hoek binnenknallen: 3-0! Voor Moeskroen werd het een echte gezondheidswandeling. Het kreeg kans na kans om minstens zes tot zeven maal te scoren... Leye, Kuzmanovic, Awoniyi, Vojvoda... stuk voor stuk kregen ze open doelkansen, maar de efficiëntie en het overzicht ontbraken toch meestal voor doel. En Zulte Waregem... dat kon nog één keer dreigen via Bongonda, maar Butez hield zijn netten droog.

Zo bleef de 3-0 stand ook op het scorebord staan, maar dat hadden er eigenlijk een pak meer moeten zijn. De thuisaanhang kreeg in elk geval een sterk Moeskroen te zien! Aan de overkant zullen de bezoekende supporters zich de verplaatsing allicht beklaagd hebben, na zo"n belabberde prestatie van hun team...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-0 van Awoniyi zette Moeskroen op weg naar een simpele zege. Het eerste doelpunt viel al redelijk vroeg, en nadien was het één en al Moeskroen wat de klok sloeg.
de MAN
van de match
Bij Moeskroen waren er wel meerdere uitblinkers vanavond. We geven de eer aan Amallah. Maker van een knap doelpunt en ook gewoon de draaischijf in de ploeg vandaag. Was steeds aanspeelbaar en strooide met de heerlijke passes.
onze MENING
over de match
Wat een ontstellend zwak Zulte Waregem was dit?! Vorige week nog zo trefzeker met Bongonda en Harbaoui, maar vanavond helemaal weggespeeld door een sterk Moeskroen. De bezoekers mogen met de 3-0 eigenlijk nog tevreden zijn, want een forfaitscore, of meer, zat er zeker in.... Spanning was er vandaag nooit, maar het was wel een aangename wedstrijd door de vele kansen die er waren. Een dik verdiende zege voor de thuisploeg!