Zijn naam circuleerde al een tijdje, maar vandaag is het officieel: Kare Ingebrigtsen zit volgend seizoen als T1 op de bank bij KV Oostende. Hij ondertekende een contract voor twee seizoenen aan de kust.

Ingebrigtsen was vier seizoenen trainer bij de Noorse topclub Rosenborg en pakte er drie opeenvolgende landstitels, twee bekers en twee Supercups. Hij stootte met Rosenborg ook twee keer door naar de groepsfase van de Europa League. Ook als speler is Ingebrigtsen een grote naam in het Noorse voetbal. In de jaren '80 en '90 speelde hij meer dan 150 wedstrijden bij Rosenborg - hij won er ook zes titels- en hij was zelfs even actief in de Premier League bij Manchester City. Hij verzamelde een 20-tal caps bij de Noorse nationale ploeg.

"Ik heb in Noorwegen alle prijzen gewonnen dus ik wou mijn blik verleggen naar het buitenland," aldus Ingebrigtsen. "Via mijn Belgische manager Gunter Thibaut kwam ik in contact met Oostende. Ik had er aanvankelijk een goed gesprek met Hugo Broos, maar daarna ook met voorzitter Frank Dierckens en Guy Ghysel. De club kende een moeilijk seizoen, maar wil volgend seizoen een nieuwe start nemen. De voorzitter is razend ambitieus en dat sprak me enorm aan. Ik was aanwezig in het stadion tijdens de wedstrijd tegen Charleroi en ik zag dat er wel degelijk iets in deze ploeg zit. Op enkele cruciale posities is er nog versterking nodig, maar samen met Guy Ghysel en de voorzitter ga ik nu aan de slag om verscheidene spelersprofielen te bekijken. Mits enkele gerichte versterkingen zullen we volgend seizoen zeker ons woordje meepraten."