Anderlecht zal de boete van 50.000 euro moeten betalen voor de incidenten tijdens de wedstrijd tegen Standard op 12 april. Dat laat de raad van bestuur van de Pro League weten.

De 'vergoedingen', zoals de Pro League de bedragen noemt, zijn een gevolg van de interne procedure die tegen RSCA  werd opgestart. Marc Coucke liet de Pro League weten de vergoeding te zullen betalen. Ook Antwerp kreeg een boete van 25.000 euro opgelegd, maar The Great Old krijgt uitstel tot 7 juni. 

Voor Anderlecht gaat het om de veelbesproken feiten van 12 april. Tot drie keer toe vielen er vuurpijlen uit het bezoekersvak op het veld van Sclessin, waarna de turbulente match definitief werd stilgelegd door ref Lambrechts. Bovenop de 50.000 euro aan de Pro League, werd RSCA ook disciplinair gestraft door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) met een match achter gesloten deuren, een 5-0 forfaitnederlaag, een verplichte sensibiliseringscampagne en de maximumboete. Daartegen ging paars-wit evenwel in beroep.

Antwerp moet wellicht een bedrag van 25.000 euro ophoesten voor de supportersincidenten tijdens de match van 26 april tegen Standard. De opener van speeldag 6 in play-off 1 tussen Antwerp en Standard werd na 75 minuten stilgelegd door scheidsrechter Verboomen.