De Buffalo's kwamen aanvankelijk tot tweemaal toe op voorsprong, maar Standard kwam telkens terug op gelijke hoogte. In de slotminuut zorgde David met zijn tweede van de avond voor de eerste Gentse overwinning in Play-Off I.

Standard en AA Gent hadden beiden iets goed te maken ten opzichte van de supporters en wilden daar vandaag meteen werk van maken. De partij begon ook bijzonder boeiend met kansen aan beide zijden. Halilovic trapte op Kaminski en Miangue kopte op de lat. Aan de overkant kreeg Yaremchuk nog een reuzekans, maar hij was, net als de laatste maanden, opnieuw niet trefzeker. Een doelpunt hing in de lucht en dat kwam er ook, net voor het kwartier. Souquet wurmde zich goed in de Luikse zestien en vond dan de vrijstaande Dejaegere aan de tweede paal, die het leer maar had binnen te tikken: 0-1!

Op het half uur kwam Standard echter al langszij. Derijck kon niet meer verder na een duel met Goreux, en de Rouches profiteerden optimaal tijdens die paar minuten dat de bezoekers met een mannetje minder op het veld stonden. Het was trouwens diezelfde Goreux die zelf voor de goede assist zorgde en Bastien kopte de 1-1 tegen de netten! De Luikenaars kwamen nog het dichtst bij de voorsprong, maar zowel Marin als Halilovic besloten te centraal op Kaminski. Zo gingen we rusten bij een logische gelijke stand en moest het verschil worden gemaakt in de tweede helft. 

Daarin kwamen de Oost-Vlamingen het best uit de kleedkamer. Ochoa moest meteen een goede kopbal van David uit zijn doel ranselen, en ook Yaremchuk verkwanselde opnieuw een prima mogelijkheid. Uitstel van executie, want in minuut 64 kwamen de Buffalo's dan toch terug op voorsprong. Yaremchuk deed het ditmaal wél prima door slim terug te koppen op David, en die liet Ochoa geen kans: 1-2! Standard kwam nog bijzonder moeilijk aan kansen en dus bracht Preud'homme Djenepo én Lestienne in de ploeg. Die laatste miste zijn intrede alvast niet. Bronn verloor wat knullig de bal, het daaropvolgend schot van Oulare viel voor de voeten van Lestienne en hij legde de 2-2 voorbij Kaminski in doel.

Beide ploegen leken vrede te moeten gaan nemen met een puntje, maar in de absolute slotminuut pakte Gent toch nog de volle buit. De ingevallen Kvilitaia vond David voor doel en die kopte genadeloos de 2-3 tegen de netten! Groot feest bij de bezoekers, want dat betekende ook meteen de eerste Play-Off zege voor AA Gent. De Buffalo's mogen toch nog geloven in de vijfde plaats. Standard daarentegen, lijkt de strijd om de derde plaats te gaan verliezen van Antwerp.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Een gelijkspel leek er te gaan aan komen, maar in minuut 94 werd het toch nog 2-3! David zorgde met zijn tweede van de avond voor de eerste Gentse driepunter!
de MAN
van de match
Jonathan David begon aanvankelijk nog op de bank, maar was beslissend vanavond! Met twee doelpunten loodste hij zijn ploeg voorbij de Rouches. Geen twijfel mogelijk dus wie vandaag de eer krijgt.
onze MENING
over de match
We kregen een wedstrijd te zien met, vooral in de eerste helft, genoeg kansen. Gent kwam telkens op voorsprong, maar Standard vocht elke keer weer. De Buffalo's hebben de zege niet helemaal gestolen, want de grootste kansen waren zeker voor hen. De strijd om de derde plaats kan daarmee gestreden zijn dit weekend. En de Buffalo's, die mogen nog dromen van de vijfde plaats.