Voor de vijfde keer dit seizoen heeft KV Kortrijk de derby tegen Zulte Waregem gewonnen. De goede bedoelingen van Essevee werden al na tien minuten verpest door de rode kaart van Harbaoui. Rolland, Chevalier, Ezekiel, De Sart en D'Haene zetten het numerieke overwicht om in een zware 0-5-zege.

Het was al de vijfde West-Vlaamse derby van het seizoen. Kortrijk won ze tot nu toe allemaal. In deze toch wel overbodige match wilde Zulte Waregeml een vijfde nederlaag vermijden. Maar na amper tien minuten maakte Harbaoui het zijn team toch weer erg lastig. Een ellenboog aan he adres van Hines-Ike ontging de VAR niet en dus kon Boucaut niet anders dan rood trekken.

Met tien tegen elf kreeg Essevee via Bjørdal nog de eerste mogelijkheid, zijn schot ging voorlangs, maar nadien namen de Kerels de match meer en meer in handen. Chevalier leek Batsula de 0-1 aan te bieden, maar die miste onbegrijpelijk. Bjørdal kreeg nog één reuzenkans om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar miste en dat brak de thuisploeg zuur op.

Net voor het half uur liet Ezekiel een voorzet van Rolland slim gaan en zo was Bostyn verrast: 0-1. Drie minuten later was de match gespeeld. Rougeaux zette zich door en zijn achteruit getrokken voorzet werd door Chevalier hard voorbij Bostyn geknald. Voor de rust werd het zelfs nog 0-3. Na een schitterende combinatie tussen Van der Bruggen en D'Haene kon Ezekiel zelf zijn goal meepikken.

Na de pauze gebeurde er niet veel meer. De thuisploeg probeerde het nog via een derde kans voor Bjørdal en een vrije trap van invaller Faik. Maar Pereira liet zich niet verrassen. Kortrijk deed lang helemaal niet tot een andere invaller De Sart zijn schot via Heylen in doel zag verdwijnen.

Gelukkig voor de thuisploeg ging bij Kortrijk de voet niet terug op het gaspedaal tot in de slotminuut. D'Haene profiteerde toen van matig verdedigen om de forfaitscore op het bord te zetten. Een uitslag van weinig belang, maar wel eentje die pijn zal doen in het Regenboogstadion.

het MOMENT
van de match
Zulte Waregem wilde koste wat koste een vijfde nederlaag in één seizoen tegen de buren van Kortrijk voorkomen, maar Harbaoui maakte die opdracht na tien minuten zowat onhaalbaar. Hij plantte zijn ellenboog in de nek van Hines-Ike en mocht gaan douchen.
de MAN
van de match
Een goal en een assist. Teddy Chevalier was weer van goudwaarde voor de Kerels.
onze MENING
over de match
Een match om de eer. Meer was dit niet maar vijf keer in één seizoen de derby verliezen moet toch heel hard aankomen in het Regenboogstadion.