Op de 8ste speeldag in Play-Off 2A heeft Westerlo een knappe 0-3 zege geboekt in Oostende. De Kemphanen mogen daardoor stiekem blijven hopen op de groepwinst.

Westerlo klom vroeg op voorsprong nadat Milovic zich eenvoudig liet aftroeven en Gboho profiteerde. De Schryver kreeg meteen daarna de kans om de kloof te verdubbelen, maar doelman Ondoa pakte uit met een goede redding. Aan de overkant moest Biset ingrijpen voor De Sutter gevaarlijk kon worden. Na een prima voorzet van Ghandri kopte doelpuntenmaker Gboho maar nipt naast. Een harde knal van Marquet was het beste wapenfeit van de thuisploeg in de eerste periode. Wie anders dan Gboho zette de thuisdoelman nog eens aan het werk met een lage knal. KVO verloor in de eerste helft jongelingen Boonen en D'Haese met blessures en keek halverwege tegen een achterstand aan.

Op het uur kwam De Schryver oog in oog met Ondoa, maar die pakte. Twee minuten later bediende opnieuw De Schryver zijn maatje Gboho, die met een gelukje voorbij Vanlerberghe geraakte en de 0-2 op het bord zette. Amper één minuut nadat Bob Peeters de matchwinnaar naar de kant haalde scoorde diens vervanger Petrov meteen de 0-3 na een voorzet van de linkerkant. De wedstrijd was gespeeld, al liet diezelfde Petrov in de toegevoegde tijd nog een vierde treffer liggen terwijl zijn ploegmaat Buyl vrij stond.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De flater van Milovic waardoor de match meteen in een bepaalde richting geduwd werd.
de MAN
van de match
Gboho. Goed voor 2 goals en een gevaarlijke pion in de aanval.
onze MENING
over de match
Westerlo kwam veel frisser voor de dag en won verdiend. De ploeg van Bob Peeters mag zelfs stiekem blijven hopen op groepswinst met nog twee duels te gaan.