Club Brugge heeft de titelstrijd nieuw leven in geblazen. Het klopte Genk na een aangename wedstrijd met 3-2. Genk kwam vroeg op voorsprong na een goal van Dewaest. In de tweede helft ging Club Brugge op en over Genk met goals van Vanaken, Openda en Diatta. De aansluitingstreffer van Gano kwam te laat. Club Brugge nadert tot op drie punten van Genk.

Een uitzinnig Jan Breydelstadion moest al na vier minuten de vreugde temperen. Trossard verstuurde een vrije trap. Bij Club Brugge waren ze aan de tweede paal Dewaest vergeten. De verdediger van Genk trapte de bal in één tijd in de kruising. Club Brugge moest even bekomen, maar knokte zich wel in de wedstrijd. Vukovic hield Diatta even later van een doelpunt. 


Club Brugge was de betere ploeg, al drukte dat zich niet uit in grote kansen. Diatta probeerde het, maar zijn schot miste de juiste richting. Op het half uur speelde Wesley diezelfde Diatta nog eens vrij. Ditmaal mikte hij over en naast. Genk trok zich terug en kwam niet meer aan kansen toe. Voor Club Brugge probeerde Dennis het nog, maar ook zijn vizier stond niet scherp. 

De bezoekers puurden te weinig uit hun balbezit. Ze wilden iets te vaak te snel de beslissende pas trappen. Gescoord werd er niet meer in de eerste periode, waarin beide ploegen prima verdedigden. Club Brugge was de betere ploeg maar moest toch met een 0-1-achterstand de rust in.  

Genk leek beter aan de tweede helft te beginnen, maar dat was buiten Vanaken gerekend. Hij kopte een hoekschop van Vormer krachtig in doel. Club Brugge duwde door. Dennis en Diatta kopten nog over. Aan de overzijde mocht Malinovskiy uithalen, maar Horvath bracht knap redding. Leko wilde meer en bracht Openda in de plaats van een bleke Schrijvers. Die wissel rendeerde al snel. 

Wesley maakte zich sterk en hield Aidoo af. Hij stuurde Diatta diep. Diatta behield het overzicht en vond Openda die in één tijd binnenschoot. Het stadion ontplofte even later helemaal toen Diatta een hoge voorzet van Mata in één tijd binnenschoot. Club Brugge kon de score nog uitdiepen. Dewaest haalde Openda foutief neer in de zestien meter. Vanaken zette zich achter de bal maar mikte op de dwarsligger.

Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd mocht Malinovskiy een hoekschop nemen. Hij deed dat prima. Gano kon koppen en kopte de 2-3 in doel. Club Brugge reageerde via Vormer, maar zijn poging ging naast. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het uur besluit Leko Schrijvers naar de kant te halen voor Openda. Die wissel draait goed uit en Club Brugge loopt twee goals uit.
de MAN
van de match
Met de keuze voor Openda waagde Leko een gok die goed uitdraaide. De Kroaat verdient de titel man van de match. 
onze MENING
over de match
Genk kwam snel op voorsprong. Club Brugge drukte nadien, zonder grote kansen. Na de pauze kwamen die er wel. Genk schoot te laat terug wakker.