STVV en Eupen hebben 2-2 gelijk gespeeld op de 8ste speeldag in play-off 2. Lazare zorgde voor het openingsdoelpunt. Sylla en Botaka leken de situatie te keren, maar Marreh zorgde nog voor de gelijkmaker.

STVV en Eupen kregen op zondagavond de eer om deze onwaarschijnlijke voetbalweek af te sluiten. Beide ploegen begonnen aan de partij met een gezonde drang naar voren, maar grote kansen bleven lang uit. Na een klein half uur werd Schouterden dan in de diepte gestuurd. Hij legde de bal voor doel waar Lazare prima was ingelopen en de bezoekers op voorsprong bracht. STVV-doelman Pirard zag er niet al te best uit.

De thuisploeg kan niet meteen reageren en moest met een achterstand gaan rusten. Na de pauze namen de Kanarie?s wel het heft in handen en trokken richting het doel van Niasse. Kamada werd op het uur prima weggestuurd. De Japanner bleef ijzig kalm en legde de bal vervolgens terug op Sylla. De aanvaller kon niet meer missen en trapte de bal in het lege doel. Na een lange tussenkomst van de VAR voor onderzoek naar buitenspel, werd het doelpunt dan toch goedgekeurd.

De scheve situatie van de thuisploeg werd even later helemaal gekeerd wanneer Botaka STVV op een 2-1 voorsprong zette. Asamoah bracht de bal strak voor doel en de kapitein van de Kanarie?s verlengde de voorzet tegen de touwen. Lang konden ze echter niet van de voorsprong genieten want amper drie minuten later kopte Marreh de gelijkmaker op hoekschop van Schouterden tegen de touwen.

Boli leek in de slotfase nog voor het winnende doelpunt voor STVV te zorgen, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Ook Acolatste kwam tweemaal dicht bij een heldenrol, zijn pogingen gingen echter net naast het doel van Niasse. STVV en Eupen zorgen zo voor een puntendeling en dat is vooral een slechte zaak voor de thuisploeg met het oog op de groepswinst.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Meteen na de 2-1 van Botaka zorgt Marreh voor de gelijkmaker. STVV probeerde nog een slotoffensief in elkaar te boksen, maar zonder succes.
de MAN
van de match
Nils Schouterden zorgde met twee assists tegen zijn ex-ploeg voor de beslissing.
onze MENING
over de match
STVV verliest twee dure punten in de strijd om de groepswinst. Eupen kwam goed voor de dag en speelde zijn rol als scherprechter prima.