STVV behield voor deze speeldag nog een waterkans op groepswinst. Maar in Oostende moest het tevreden zijn met een punt, te weinig om de groep te winnen.

Bij thuisploeg Oostende viel Nicolas Lombaerts in extremis af met een rugblessure. Wout Faes werd voor de aftrap in de bloemetjes gezet als speler van het seizoen bij de kustploeg. STVV speelde nog voor groepswinst en moest dus vol voor de zege gaan. Het leverde een open aanvang van de wedstrijd op zonder grote kansen. De eerste echte mogelijkheid was voor Endo maar Bataille haalde weg met het hoofd.

Na een fout op Kamada en consultatie van de VAR ging de bal op de stip. Sylla trapte die, maar Dutoit koos de goede hoek en hield de 0-0 op het bord. STVV even van de wijs en in plaats van 0-1 werd het 1-0. Jonckheere hield zijn man af en gaf mee met Nastic. Die bediende Guri met de buitenkant van de voet. Oog in oog met Steppe liet de spits die kans niet liggen.

Na de pauze ging STVV op zoek naar de gelijkmaker. Endo kwam aan de eerste paal goed voor zijn man, maar Dutoit redde de kopbal via de grond knap. Ook op een lage schuiver van De Sart stond Dutoit paraat, deze keer met een voetveeg. Nadien moest STVV de voet van het gaspedaal halen. Nkaka kwam met een harde knal dichtbij de 2-0, maar de bal ging net naast. De gelijkmaker kwam er helemaal op het einde toen De Sart snel draaide en schoot in de zestien.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De strafschop die er kwam na consultatie van de VAR. Maar toch niet de voorsprong voor STVV. 
de MAN
van de match
Dutoit. Koos de goede hoek op de strafschop van Sylla en had ook een knappe redding in huis op een kopbal van Endo, een schot van De Sart en een kopbal van nog eens Sylla.
onze MENING
over de match
STVV domineerde bijna doorlopend, maar door de strafschopmisser werd het 1-0 in plaats van 0-1. De gelijkmaker van De Sart was uiteindelijk onvoldoende voor STVV.