Eupen heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Het klopte Beerschot Wilrijk met 1-0. Loties kopte het enige doelpunt van de avond tegen de touwen.

Onder een aangenaam lentezonnetje ontving Eupen Beerschot Wilrijk voor zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Eupen had bijna een droomstart te pakken, maar Castro-Montes schoot de grote mogelijkheid in het zijnet. Beerschot Wilrijk reageerde met een gevatte tegenstoot, maar doelman Niasse was eerder op de bal dan Tissoudali. 


 De wedstrijd ging goed op en af, maar bij beide ploegen ontbrak het aan creativiteit om de laatste pas te trappen. Even voor het halfuur mocht Milicevic een vrije trap nemen. Hij krulde de bal over de muur, maar Vanhamel pareerde knap. Even later verstuurde Vanhamel een verre bal, Tissoudali kon uithalen, maar Niasse bracht prima redding. 

 In het slotkwartier van de eerste periode werd het spel langs beide zijden slordiger. Beerschot Wilrijk kon nog eens dreigen via een afstandspoging van Placca, maar zijn schotje rolde ongevaarlijk een kleine meter naast het doel van Niasse. Kansen kwamen er niet meer, waardoor we met een 0-0-tussenstand aan de koffie gingen. 

De tweede helft begon met een goede hoekschop van Milicevic. Gelegenheidsaanvoerder Loties torende hoog boven iedereen uit en kopte de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers reageerden meteen via Placca, maar zijn kopbal miste de juiste richting. Ook Ocansey kon uithalen, maar ook hij mikte hoog over de goal.  

Beerschot Wilrijk kreeg ook kansen. Placca schoot hard op Niasse. Montiel kon in de herneming koppen, maar Niasse bracht spectaculair redding. Aan de overzijde werd Toyokawa vrijgespeeld. De Japanner leek de score te gaan verdubbelen, maar zijn pegel strandde op de verste paal. Een kwartier voor tijd had Toyokawa alweer de 2-0 aan de voet, maar oog in oog met Vanhamel miste hij onbegrijpelijk.  

Beide ploegen bleven kansen krijgen. Vanzeir schoot op Niasse en Vanhamel bracht goed redding op de poging van de ingevallen Schouterden. De laatste kans was voor N'Dri, maar hij schoot net over de kruising. 1-0 was de eindstand aan de Kehrweg. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Meteen na de rust verstuurt Milicevic een prima hoekschop. Loties torent boven alles en iedereen uit en kopt de 1-0 via Vanhamel in doel.
de MAN
van de match
Eupen-doelman Niasse speelde een prima wedstrijd en onderscheidde zich met enkele knappe reddingen. Hij hield de 0 op het bord. 
onze MENING
over de match
Voor de rust was de wedstrijd in evenwicht zonder grote kansen. Ook na de rust ging de partij gelijk op, maar Eupen toonde zich effici├źnter.