Razvan Marin scoort in zijn laatste thuiswedstrijd voor Standard twee keer en zorgt zo dat Club Brugge geen kampioen kan worden. Ondanks de rode kaart van Fai na een halfuur wint Standard met 2-0 van Brugge.

Club Brugge zal dit jaar de titel niet winnen. Standard wint dankzij twee doelpunten van Razvan Marin. Twee minuten in de eerste helft kon het doemscenario al werkelijkheid worden voor Club Brugge. Cimirot komt alleen voor Horvath, maar door een slechte aanname kan Cimirot niet afdrukken.  
Club Brugge nam daarna de wedstrijd in handen. Standard hield vast aan een strakke defensie. Tot Collins Fai zwaar in fout ging. Hij haalde Ruud Vormer onderuit en kreeg een terechte rode kaart. Daarna was het een en al Club. Vooral Dennis was zeer bedrijvig met verschillende acties op de rechterflank, maar Brugge kwam niet tot scoren. 

Brugge kreeg net na de rust twee keer de kans om vrij op goal te trappen, maar zowel Rits en Vanaken wisten Ochoa niet te verschalken. Wie zelf niet scoort, krijgt het deksel op de neus. Bij de eerste corner van Standard krijgt Dennis de bal tegen de hand en de bal gaat op de stip.
Marin zet de penalty feilloos om. 1-0 voor Standard. Club Brugge zet dan alles op alles, maar dat zorgt voor gaten in de verdediging. De counters van Standard zijn gevaarlijk. Oulare en Cimirot krijgen nog de kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar laten het na. Marin had de kers op de taart nog in zijn rechterbeen zitten. Hij schoot een vrije trap binnen van een zekere afstand voorbij Horvath. 2-0 en boeken toe voor Club Brugge. De ploeg van Ivan Leko zal geen kampioen worden. 

De overwinning van Standard was broodnodig voor de Luikenaars voor de strijd om plaats drie. Door de nederlaag van Antwerp tegen Gent heeft Standard nog kans om derde te worden. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Na de rode kaart van Collins Fai neemt Club Brugge de wedstrijd in handen en geeft die niet meer weg. De Bruggelingen kunnen echter niet scoren en de counters van Standard zijn dodelijk.
de MAN 
van de match
Razvan Marin zorgt er eigenhandig voor dat Club Brugge zijn titeldromen mag opbergen. Hij scoort twee keer in zijn laatste thuiswedstrijd voor Standard. 
onze MENING 
over de match
Na de rode kaart van Fai komt Brugge in een aangename positie. Ze creëren kansen, zijn gevaarlijk en zijn de betere ploeg. Brugge verdiende te winnen, maar Standard beet op wilskracht terug en had enkele verschroeiende counters in huis. Een aangename topper om naar te kijken.