Waasland-Beveren heeft Mbaye geen mooi afscheid gegund. Op het veld van Moeskroen haalden de Waaslanders het met 2-4.

Er stond eigenlijk niets meer op het spel in dit duel tussen Moeskroen en Waasland-Beveren, twee middenmoters in Play-Off II B. En dus stond de partij in het teken van het afscheid van Mbaye Leye. De spits speelde zijn laatste van meer dan 350 matchen op het hoogste niveau. Of het ook voor Bernd Storck een laatste partij in dienst van Moeskroen werd wilde de Duitser niet vertellen.

We kregen een typische eindeseizoens-wedstrijd maar wel eentje die kon boeien. Zeker in de aanvangsfase ging het goed op en neer.  Foulon kreeg de eerste kans maar de middenvelder van Waasland-Beveren trapte te zwak op Vasic, aan de overkant mikte van Durmen een goede kans voorlangs. Vasic moest zijn kunnen ook tonen op twee schoten van Forte terwijl Swolfs een schot van Godeau recht op zich kreeg.

Halverwege de eerste helft nam de thuisploeg de match meer en meer in handen. Awoniyi leek Swolfs te kloppen met een volley, maar de doelman redde heel knap met de voet. Ook Leye kreeg een dot van een kans, maar de spits mikte over. Een schot van Benson was wel in het kader maar ook op de vuisten van Swolfs.

De druk van Moeskroen bleef aanhouden en de goal kon dan ook niet uitblijven. Leye werd vrijgespeeld op rechts en bood Awoniyi de 1-0 op een schoteltje. Lang bleef de voorsprong wel niet op het scorebord. Vier minuten na de openingsgoal trapte Badibanga via Dusenne de 1-1 voorbij Vasic. Niet geheel verdiend maar daar maalde bij de bezoekers niemand om. Zo gingen we rusten bij 1-1.

Na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Moeskroen was de betere ploeg maar stuitte vaak op Swolfs. De doelman hield Benson twee keer van de 2-1 en zag Awoniyi net naast schieten. Waasland-Beveren zette daar enkel een knap schot van Keita tegenover maar die zag zijn poging centimeters naast gaan.

Benson kwam nog een keer dicht bij de 2-1 maar mikt net te hoog. Zo miste Moeskroen te veel kansen en dan krijg je vaak het deksel op de neus. Zo geschiedde ook dit keer. Invaller Jubitana plukte een bal mooi uit de lucht en knalde die dan hard voorbij Vasic. Waasland-Beveren tegen de gang van het spel in op voorsprong.
 
De thuisploeg moest dus reageren en deed dat fluks. Awoniyi werd vrijgespeeld op de grote rechthoek en knalde de bal staalhard in de winkelhaak. Alles opnieuw te herdoen dus.  Maar niet voor lang dit keer want Forte zette de bezoekers niet veel later opnieuw op voorsprong wanneer hij veel te veel vrijheid kreeg bij een voorzet van Badibanga.

Dit keer kwam er geen gelijkmaker binnen de vier minuten al was invaller Kuzmanovic er wel dichtbij. Hij trapt een half metertje naast. Vele kon de thuisploeg nadien niet meer klaarmaken. Eén keer veerde het stadion nog op, maar dat was voor de applauswissel van Leye. Die moest wel afscheid nemen met een nederlaag want scoren deden zijn ploegmaats niet meer. Op de counter maakte Ampomah er zelfs nog 2-4 van.

het MOMENT
van de match
De applauswissel van Mbaya Leye. 353 matchen speelde de spits op het hoogste niveau. Nu kan hij beginnen aan zijn tweede loopbaan.
de MAN
van de match
We kiezen voor Anthony Swolfs . De doelman - gehuurd van AA Gent - toonde zich vooral in de eerste helft en hield Moeskroen een heel aantal keer van een voorsprong.
onze MENING
over de match
Een echte eindeseizoens-match die in het teken stond van het afscheid van Mbaye Leye. Spijtig voor hem dat dat gebeurde met een onterechte nederlaag.