Charleroi heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van Eupen. Niane en Delfi zorgden na de pauze voor de doelpunten. De Carolo's gaan met vertrouwen richting de finale van PO2.

Charleroi was voor de wedstrijd tegen Eupen al zeker van een plekje in de finale van play-off 2. Het was daardoor een typische eindeseizoensmatch met een erg laag tempo. Zowel Riou als Niasse beleefden een rustige eerste helft. Die laatste werd in het slot wel nog opgeschrikt toen een vrije trap via het been van Mulumba tegen de lat ging.

Na de pauze was het wel meteen prijs voor de thuisploeg. Een snelle uitbraak belandde bij Niane aan de tweede paal. De aanvaller trapte de bal vervolgens via Bushiri tegen de touwen en bracht Charleroi zo op voorsprong.

Eupen leek aangeslagen en slikte een twintigtal minuten later nog een tweede doelpunt. Deze keer was Niane de aangever en kreeg Delfi wel erg veel tijd om een hoek uit te kiezen. De Iraniër deed dat goed en trapte de 2-0 op het bord.

De wedstrijd was gespeeld en beide ploegen namen vrede met de eindstand. Charleroi sluit zo de groepsfase van play-off 2 af met een zege en kan met vertrouwen richting de wedstrijd tegen KV Kortrijk. De spelers en staf van Eupen kunnen al aan hun vakantie denken.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net na de pauze vindt Niane dan toch de weg naar doel. Het is het sein voor Charleroi om de wedstrijd helemaal in handen te nemen.
de MAN
van de match
Niane is met een goal én een assist de man van de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Charleroi tankt nog wat vertrouwen met het oog op de finale-wedstrijd tegen KV Kortrijk. Eupen mag de valiezen pakken en op vakantie vertrekken.