Club Brugge heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen en zijn laatste wedstrijd onder Ivan Leko met een overwinning afgesloten. Het klopte Antwerp met 3-2. Openda was met twee doelpunten de matchwinnaar

In een uitverkocht Jan Breydelstadion speelde Club Brugge zijn laatste wedstrijd onder Ivan Leko tegen Antwerp. Club Brugge begon goed aan de partij. Wesley zette via Diatta een knappe aanval op. Diatta vond Vanaken die meteen voorzette. Openda kwam goed voor zijn man en werkte de bal via de lat in doel. Antwerp reageerde meteen. Horvath pakte uit met een knappe redding op de poging van Mbokani. In de herneming moest Baby scoren, maar voor een leeg doel trapte hij over de bal. 


Na twintig minuten kopte Rits te kort terug. Mbokani zat ertussen, maar zijn lobje strandde op de lat. Club Brugge reageerde via Vanaken, die kon koppen op een voorzet van Vormer. Bolat bracht goed redding. Een minuutje later zonderde Wesley Openda alleen af voor doel, maar alweer was het Bolat die aan het langste eind trok. Aan de overzijde miste Horvath zijn controle op een terugspeelbal van Denswil. De Amerikaanse doelman kon de bal maar net voor de doellijn keren.  

Openda werd nog eens diep gestuurd door Vormer. Hij viseerde de verste hoek, maar Bolat had dat weerom goed doorzien. Beide ploegen kregen nog wat halve kansen, maar geen van beide doelmannen moest zich voor de rust nog onderscheiden. Door het doelpunt van Openda gingen we met een 1-0-tussenstand aan de koffie. 

De tweede helft begon met een grote kans voor Wesley, maar ook hij kon Bolat niet verslaan. Door invaller Refaelov kwam Antwerp meer aan voetballen toe en dat rendeerde. Lamkel Zé leverde een prima voorzet af richting tweede paal, waar Baby hard binnenkopte. Drie minuten later stond het zelfs 1-2 wanneer Mbokani de voorzet van Baby binnentrapte. De VAR controleerde nog even op buitenspel, maar dat was het zeker niet. 

De reactie van Club Brugge liet niet lang op zich wachten. Diatta pikte een bal op in de tweede zone, maar zijn poging ging ver naast. Even later bediende Vormer de ingevallen Vossen, maar ook hij vond Bolat op zijn weg. Tien minuten voor tijd zette Diatta de bal voor doel. Opare raakte de bal met de hand. Vossen eiste de strafschop op en zorgde vanop elf meter voor de gelijkmaker. 

Antwerp speelde ridder of mis en Boloni gooide er nog wat aanvallend geweld bij. Bolingi kreeg nog een goede kans, maar scoren lukte niet. Dat doelpunt viel aan de overzijde. Vormer zwiepte de bal hard voor doel, waar Openda zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Invaller Peres kreeg nog de kans op 4-2, maar die kwam er niet. Club Brugge sluit het seizoen af met een zege en de tweede plaats. Antwerp eindigt vierde. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tien minuten voor affluiten raakt Opare de bal met de hand. De bal gaat op de stip. Vossen zet de strafschop om en Club Brugge put er het nodige vertrouwen uit om de 1-2-achterstand nog om te buigen in een 3-2-zege.
de MAN
van de match
Met twee doelpunten was Openda erg belangrijk. Hij woog voortdurend op de Antwerpse verdediging en had meer kunnen scoren.
onze MENING
over de match
In een aangename, open wedstrijd kon de score langs beide zijden hoger oplopen. Beide ploegen mochten aanspraak maken op de overwinning, maar Club Brugge toonde zich efficiënter.