Landskampioen KRC Genk heeft z'n seizoen met een 0-0 afgesloten in eigen huis tegen Standard. De thuisploeg toonde de meeste offensieve intenties maar scoren lukte niet.

Kersvers landskampioen KRC Genk ontving op de laatste speeldag Standard in eigen huis. De thuisploeg nam de partij al meteen onder controle en produceerde het meeste doelgevaar. Een poging van Trossard was echter te zwak en ook Gano kon Ochoa niet bedreigen. De bezoekers moesten het spel wat ondergaan.

De grootste kansen vielen uiteindelijk net voor de pauze. Eerst kreeg Samatta de bal pardoes voor de voeten. De Tanzaniaan twijfelde niet, maar Ochoa pakte uit met een prima redding op zijn poging. Meteen daarop volgde een snelle tegenprik van Standard, maar Lestienne geraakte oog in oog met Jackers niet voorbij de Genkse goalie.

De tweede helft begon net als de eerste met druk naar voren van KRC Genk, maar kansen bleven lang uit. Net voor het uur kreeg kapitein Leandro Trossard een applausvervanging van zijn coach en mocht zo vroegtijdig van de vakantie genieten. De wedstrijd ging wel gewoon door en Lestienne kwam dicht bij het openingsdoelpunt. Jackers kwam echter goed uit en pakte uit met fantastische save.

Genk leek in de slotfase nog een offensief op te zetten met Danny Wouters in een hoofdrol. De middenvelder kon tweemaal in evenveel minuten op doel schieten, maar scoren lukte niet. Genk sluit een droomseizoen zo af met een gelijkspel in eigen huis. Standard is door de zege van Club Brugge tegen Antwerp wel zeker van de derde plaats.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bij het laatste fluitsignaal is uiteindelijk iedereen tevreden, zowel landskampioen KRC Genk als Standard dat door het verlies van Antwerp de derde plaats veilig stelt.
de MAN
van de match
Danny Wouters toonde de meeste aanvallende intenties en verdiende een doelpunt. Ochoa dacht daar anders over en hield de 0.
onze MENING
over de match
Genk liet ondanks de vieringen van afgelopen dagen toch een prima indruk na. Standard speelde mak en maakte eigenlijk nooit aanspraak op de zege.