De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Leandro Trossard (24) een officiële waarschuwing en een boete gegeven naar aanleiding van zijn homofobe uitspraken tijdens de kampioenenviering van Racing Genk. Trossard accepteert zijn straf.

Genk werd vorige week donderdag kampioen op het veld van Anderlecht. Bij de afterparty in de Versuz liet Trossard zich meeslepen in de liederen van de supporters en zong "Alle boeren zijn homo". De speler van Genk verontschuldigde zich al vrijdagavond, maar de Pro League en de voetbalbond zijn niet blij met de actie van Trossard. "De bond veroordeelt alle vormen van homofoob gedrag. De uitspraken van Leandro Trossard staan haaks op de waarden die de KBVB uitdraagt, zoals inclusie en tolerantie. Met die actie pleegde Trossard bovendien een inbreuk op de gedragscode van de Rode Duivels", liet de KBVB weten. 

"De KBVB neemt akte van de snelle excuses die Leandro Trossard heeft overgemaakt. De KBVB tilt echter zwaar aan de feiten, geeft Leandro Trossard een officiële waarschuwing en zal zich bij recidief gedrag beraden over sportieve sancties. Daarnaast legt de KBVB Leandro Trossard een boete op, zoals bepaald in de gedragscode. Deze boete zal worden doorgestort aan een goed doel", besluit de voetbalbond.