Kortrijk begon uitstekend want na amper zes minuten stond het al op voorsprong dankzij een doelpunt van Ezekiel. Net voor de rust zorgde Osimhen met een knappe goal voor de gelijkmaker. En dat deed de Nigeriaan na de pauze gewoon nog eens over door de beslissende 1-2 binnen te knallen. Komend weekend wacht voor Charleroi een nieuwe finale tegen Antwerp.

Kortrijk en Charleroi mochten onder mekaar uitmaken wie Play-Off II zou winnen en voor de thuisploeg begon dat al vrij snel met een serieuze domper. Avenatti blesseerde zich namelijk na nog geen minuut op de klok en diende te worden vervangen door Ezekiel. Gelukkig voor de 'Kerels' draaide dat echter al meteen goed uit... De pijlsnelle spits was op een lange bal alerter dan de Charleroi-defensie en wipte het leer over doelman Riou in doel: 1-0! Kortrijk had doorlopend balbezit, maar echt grote kansen bleven uit. D'Haene en Chevalier haalden de achterlijn, maar de voorzet kwam er telkens niet helemaal uit.

Tien minuten voor de rust kwam Charleroi toch beter in de wedstrijd. De Carolo's kregen doelkansen via Bruno, Zajkov, Hendrickx én Ilaimaharitra, maar hun pogingen misten meestal de juiste richting. Een doelpunt van de bezoekers hing in de lucht en in minuut 42 kregen ze ook loon naar werken met een knappe goal. Osimhen won het duel op een hoekschop en knalde het leer in de volley staalhard tegen de netten: 1-1! Net voor affluiten werd het ei zo na nog 2-1, maar Riou was alert op de kopbal van Hines-Ike. Zo gingen we rusten bij een logische gelijke stand.

De Zebra's kwamen het best uit de kleedkamer met enkele goede aanvallen, maar telkens liep het spaak bij de laatste pass. Uitstel van executie, want tien minuten na de rust was het toch raak voor de troepen van Mazzu. Osimhen nam een hoge bal perfect aan en vlamde het leer vervolgens overhoeks binnen. Alweer een knappe goal voor de Nigeriaanse spits en zo stond Charleroi voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong!

Kortrijk moest komen en daardoor kreeg Charleroi nog meer ruimte voorin. Het kreeg kans na kans op counter, maar de invallers Niane en Henen gingen telkens voor eigen succes en vergaten daardoor de partij helemaal te beslissen. In de slotfase kwam Kortrijk bijna nog op gelijke hoogte na een stevige trap van D'Haene, maar Riou had een prima redding in huis. Charleroi mag zich zo kronen tot winnaar van Play-Off II en mag het komend weekend opnemen tegen Antwerp voor een nieuwe finale.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Osimhen zorgde voor twee knappe goals, dus kiezen is bijzonder moeilijk. We nemen het tweede mooie doelpunt dan maar, want dat bleek de beslissende treffer in Play-Off II te zijn.
de MAN
van de match
Geen twijfel mogelijk: Osimhen uiteraard. Twee doelpunten en dat waren absoluut geen inleggertjes. De Nigeriaan knalt Charleroi eigenhandig naar een nieuwe finale tegen Antwerp. Ook de topploegen in België zullen de spits allicht al op hun lijstje hebben staan...
onze MENING
over de match
Kortrijk begon eigenlijk het best aan de wedstrijd, kwam ook op voorsprong en had gedurende het eerste half uur het meeste balbezit. Toch kantelde de partij nadien. Charleroi ging met een morele opsteker de rust in na de gelijkmaker, en na de pauze bleek de overmacht van de Zebra's nog groter. Verdiende zege voor Charleroi, benieuwd wat het kan brengen in Antwerp komend weekend!