Antwerp en Charleroi strijden zondagnamiddag om 14u30 op de Bosuil voor het laatste Europese ticket in de Jupiler Pro League. De winnaar van het onderling duel start volgend seizoen in principe in de tweede voorronde van de Europa League.

Antwerp opende vorige maand erg sterk in Play-Off 1 en leek lange tijd op weg naar derde plaats. De Great Old viel met de meet in zicht echter nog helemaal stil, met 1 op 12 en zag zo Standard nog over zich heen wippen. Bij Charleroi verliep de vormcurve de voorbije weken dan weer omgekeerd. Na een zwakke start in Play-Off 2 - met twee nederlagen op rij - sloeg de Henegouwse motor aan met een indrukwekkende 22 op 24. Ook woensdag in de finale van Play-Off 2 wonnen de Carolo's, met 1-2 bij KV Kortrijk. Vooral aanvaller Victor Osimhen is in topvorm en scoorde 6 keer in zijn laatste 7 matchen.

De winnaar van Antwerp-Charleroi krijgt een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League, al kan Operatie Propere Handen, de zaak waar bekerwinnaar KV Mechelen bij betrokken is, dat wel nog beïnvloeden. Indien de kampioen in 1B uitgesloten wordt van Europees voetbal schuiven alle Europese deelnamebewijzen een rijtje op. De nummer drie van Play-Off 1, Standard, krijgt dan een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League. De winnaar van Antwerp-Charleroi start dan in de derde (van vier) voorronde(s). In dat geval is er nog een mogelijkheid voor nummer 5, AA Gent, om Europees te spelen. De Buffalo's moeten bij een veroordeling van Malinwa hopen op winst van Antwerp. In dat geval krijgen zij het laagst gerangschikte Europees ticket, met start in de tweede voorronde. Bij winst van Charleroi in het play-offduel van zondag opent verliezer Antwerp in de tweede voorronde en blijft Gent met lege handen achter.