Trainer Wouter Vrancken en KV Mechelen gaan een langdurige samenwerking aan. Vrancken had nog een verbintenis voor een seizoen bij KVM, maar zijn contract wordt nu opengebroken tot een overeenkomst van onbepaalde duur. Dat heeft de kampioen uit de Proximus League dinsdag laten weten.

"Ik heb bij deze mooie club met geweldige supporters mijn kans gekregen en het nodige krediet opgebouwd", reageert Vrancken. "Voor mij was het dan ook evident om hier een nieuw contract te ondertekenen, wetende dat hier heel wat groeipotentieel is. De grootte van de club en de ambitie: die strookt met de mijne. Het was ook een superjaar natuurlijk. Niet ieder seizoen zullen we de finale halen, laat staan de beker winnen. Maar de manier waarop we dat gedaan hebben, dat wil ik verder uitbouwen."

Vrancken leidt KV Mechelen sinds augustus vorig jaar. Hij was meteen goed voor de titel in tweede klasse en de bekerwinst. "Ik heb mijn contract ondertekend los van de reeks waarin we uitkomen. KV Mechelen heeft zoveel mogelijkheden, kijk maar naar dat stadion dat bijna altijd vol zit. Daar doe ik het voor."

Vrancken was voordien actief als assistent-trainer van Glen De Boeck bij KV Kortrijk. Nog eerder was hij hoofdcoach bij Lommel SK en THES Sport. Als speler voetbalde Vrancken ook al anderhalf seizoen voor KVM (2008-jan. 2010). Verder verdedigde hij de kleuren van STVV (1997-2004), AA Gent (2004-2006), Racing Genk (2006-2008) en KV Kortrijk (2010).