Landskampioen KRC Genk heeft woensdagvoormiddag voor het eerst getraind in aanloop naar het nieuwe seizoen. De nieuwe coach Felice Mazzu verwelkomde 28 spelers op het oefenveld, waar zo'n 150 supporters de nieuwe troepen kwamen aanschouwen.

Om 10.30 uur verzamelden coach Felice Mazzu en de aanwezige spelers op het C-terrein voor een open training. Er zitten nog heel wat spelers in het buitenland met interlandverplichtingen, maar Mazzu zag al 27 spelers aan het werk. Nieuwkomers Theo Bongonda en Benjamin Nygren konden op veel aandacht van de fans rekenen. De kern werd verder aangevuld met beloften, die tijdelijk zullen meetrainen. Ook Dieumerci Ndongola was van de partij, maar hij hield het bij een individuele training.

De aanwezige supporters - onder wie heel wat Italiaanse Limburgers - bleken vooral aandacht voor de nieuwe coach te hebben. "De Italiaanse supporters doen me aan Charleroi denken, met generaties die in de mijn werkten. Het doet me veel plezier om te kunnen werken in dezelfde context als in Charleroi, met dezelfde omgeving en dezelfde supporters. Natuurlijk wel met een andere druk, maar dat maakt deel uit van het beroep", zei Mazzu.

 Met Leandro Trossard (Brighton) is de kapitein van de kampioenenploeg al vertrokken. Ook onder meer Ruslan Malinovskyi, Sander Berge en Ally Samatta azen op een transfer. "De periode is nog heel lang tot eind augustus. Ik weet dat een ploeg die kampioen speelt, riskeert om enkele belangrijke spelers te verliezen. Dat jaagt me geen schrik aan. Als een speler wil vertrekken, dan ben ik voorstander dat hij vertrekt", zei Mazzu.

Van maandag 8 tot zondag 14 juli trekt de landskampioen op zomerstage naar Horst, waar ook twee oefenwedstrijden gespeeld zullen worden. Op donderdag 11 juli speelt KRC Genk tegen Maccabi Tel Aviv, terwijl op zondag 14 juli Lokomotiva Zagreb de tegenstander vormt. Op zaterdag 20 juli volgt een eerste test met de Supercup tegen bekerwinnaar KV Mechelen. Een dag later spelen de Limburgers nog in Westerlo.