KRC Genk en Brighton & Hove Albion bereikten een akkoord over de transfer van Leandro Trossard. De 24-jarige Leandro zet de stap van de Jupiler Pro League naar de Premier League.

"Trossard is een jongen van de streek. Hij werd opgeleid in onze Jos Vaessen Talent Academy. Na uitleenbeurten aan Lommel, Westerlo en OHL keerde hij bij de start van seizoen 16-17 terug naar Genk. Sindsdien was hij goed voor 120 wedstrijden waarin hij maar liefst 39 keer scoorde en 21 assists gaf. Trossard is een echte Genkie. Op het veld smaakmaker met zijn acties en harde werk, naast het veld nauw verbonden met de hele club", aldus het persbericht van Racing Genk.

"Leandro schitterde in verschillende Europese campagnes, werd in augustus 2018 Rode Duivel en draagt sinds januari de Genkse kapiteinsband. Trossard is een kampioen. Op 19 mei ging de beker van onze vierde landstitel de lucht in, als eerste in handen van de kapitein. Samen met ploeg en supporters schreef Leandro zo een onvergetelijk nieuw hoofdstuk in onze jonge clubgeschiedenis. KRC Genk feliciteert Leandro met deze stap in zijn carrière, en is trots op haar ambassadeur in één van de sterkste competities van de wereld. "

Bij Brighton wordt Trossard ploegmaat van Anthony Knockaert (ex-Standard), Mathew Ryan en José Izquierdo (beide ex-Club Brugge). "We zijn heel blij Leandro welkom te kunnen heten bij de club", zegt coach Graham Potter. "Hij is een aanvallend ingestelde speler die vorig seizoen indruk maakte en Genk mee aan de titel hielp. Hij was bepalend in het Genkse succes met veel doelpunten en het creëren van kansen. Op zijn 24e brengt hij ervaring mee als kapitein en hij speelde ook al vaak in de Europa League."