RSC Anderlecht heeft Samir Nasri voorgesteld. De 32-jarige Fransman wil net als paars-wit weer aanknopen met sportief succes. "Mijn doelen zijn dezelfde als die van de club: kampioen worden en weer Champions League-voetbal spelen."

Nasri wordt een van de ervaren spelers in de kern en zal dus ook een nieuwe rol krijgen. "Ik ben trots om hier te zijn en om deel uit te maken van het plan dat Kompany me heeft voorgesteld", opent Nasri. "Mijn rol hier wordt een beetje nieuw voor mij. Ik moet nu een voorbeeld worden voor de jonge spelers en dat moet denk ik wel lukken met de ervaring die ik heb opgedaan bij Arsenal en Machester City."

Het 'godenkind met een handleiding' beseft dat dit een nieuwe start is voor zijn carrière en voor zijn imago. De laatste jaren waren niet de makkelijkste voor Nasri, zo erkent hij ook. "Ik heb fouten gemaakt, ja. Als je bij een grote club speelt of veel geld verdient, dan vergeet je bepaalde zaken. Ik heb er mijn lessen uit getrokken en weet nu wat belangrijk is: mijn familie."

Zowel paars-wit als Nasri komen uit een sportief dal. De Franse ex-international is klaar om zijn kapitein en coach, Vincent Kompany, te helpen deze berg te beklimmen. "Ik weet dat de club een moeilijk seizoen heeft gekend. Mijn doelen zijn dezelfde als die van de club: kampioen worden en weer Champions League-voetbal spelen. Ik zou liegen als ik zeg dat ik de Belgische competitie op de voet heb gevolgd, maar ik weet wel wat me te wachten staat. De Jupiler Pro League is een fysieke competitie, met sterke ploegen als Club Brugge, Genk en Standard."

Nasri en Kompany deelden de kleedkamer bij Manchester City en is dus al bekend met de manier waarop zijn coach wil spelen. "Ik denk dat elke ploeg kan spelen als City onder Guardiola. Het belangrijkste daarvoor zijn enkel intelligentie en training. Maar op dit moment kan ik natuurlijk de kern van Anderlecht nog niet inschatten, ik heb nog maar één keer getraind. Welke rol ik voor mezelf zie? Dat zal afhangen van het systeem. Waarschijnlijk zal het een rol op het middenveld worden, welke dat wordt zullen we wel zien. Eerst wil ik fit worden."