RSC Anderlecht zal Andy Najar weer enkele maanden moeten missen. De Hondurese rechtsachter moet opnieuw onder het mes na een nieuwe knieblessure.

RSC Anderlecht zal het een groot deel van komend seizoen zonder Andy Najar (26) moeten stellen. De Hondurees keerde geblesseerd terug na een wedstrijd tegen Paraguay op 6 juni, als voorbereidingsduel op de Gold Cup. Hij viel toen in maar moest net voor affluiten opnieuw worden gewisseld met een knieblessure.

Aanvankelijk ging men uit van een licht meniscusletsel maar onderzoek door de medische staf van paars-wit toonde aan dat de rechtsachter een zware knieblessure heeft opgelopen. Het verdict is opnieuw zwaar voor Najar, want hij heeft een scheur in de voorste kruisbanden. Dat betekent meteen dat hij voor minstens zes maanden aan de kant staat.

Voor Najar is het de zoveelste ontgoocheling. De voorbije jaren kende de rechtsachter van paars-wit hem al voldoende blessureleed. Onder meer een gescheurde kruisband, een hamstringblessure en een bovenbeenletsel hielden hem lang aan de kant. Vorig seizoen kon Najar wel 30 matchen voor Anderlecht afwerken.