De Ghanees Nana Ampomah verlaat Waasland-Beveren en zet zijn carrière verder bij Fortuna Düsseldorf. Hij ondertekende bij de Duitse eersteklasser een contract voor drie jaar.

De 23-jarige Ampomah was afgelopen seizoen in het shirt van Waasland-Beveren goed voor acht doelpunten en zeven assists in 30 wedstrijden. De transfersom is niet officieel bekendgemaakt maar zou rond vier miljoen euro schommelen.

Bij Düsseldorf moet de viervoudig international mee het vertrek van Benito Raman (naar Schalke 04) en Dodi Lukebakio (gehuurd van Watford) opvangen. "Als je dit prachtige stadion ziet, bestaat er geen twijfel over dat ik bij een grote club ben aanbeland", zegt Ampomah. "Ik ben heel gelukkig dat ik voor deze club kan spelen. Ik ga er alles aan doen om onze doelen te verwezenlijken."

Lutz Pfannenstiel, sportief directeur van Düsseldorf, is in de wolken met de komst van de Ghanees. "Ampomah is snel, tweevoetig en heeft als winger heel wat bewegingen in huis. We hebben hem meerdere keren gescout en zijn ervan overtuigd dat hij na zijn sterke laatste seizoen in België ook in de Bundesliga een blijvende indruk zal nalaten."