Club Brugge ontving gisteren Union St-Gilloise voor een oefenwedstrijd in Knokke. Voor Blauw-Zwart werd het na de 5-2-nederlaag tegen AZ een eerste echte test tegen een Belgische tegenstander.

Union begon ook het sterkst aan de wedstrijd. Letica moest al vroeg ingrijpen op een schot van Niakaté en zag even later een gevaarlijke poging van Vega nipt over zijn doel gaan. Club reageerde snel, maar Cools zak zijn kopbal naast gaan.

Halfweg de eerste helft werd dan toch de score geopend. Niakaté met zijn handelsmerk, een solo doorbraak om nadien koel af te werken. Niet veel later liet de Frans-Malinese spits de kans liggen om de score te verdubbelen.

Op het halfuur dan toch weer Blauw-Zwart. Op corner van Vormer klom Brandon Mechele boven de rest uit en kopte staalhard de gelijkmaker in doel. Amper drie minuten later kwam Club op voorsprong via Deli, weer op hoekschop. En nog drie minuten later werd het zelfs 3-1, een onhoudbaar schot van Amrabat. Vijf dolle minuten zetten Club op rozen richting rust.

Club bracht met Mitrović, Mata en Rits drie nieuwe spelers tussen de lijnen in de tweede helft. Bij Union kwam Hamzaoui de verdediging nieuwe zuurstof geven. Les Unionistes trokken in het offensief en met succes. Nieuwkomer Isaiah Young lukte de aansluitingstreffer na een individuele actie.

Nadien wisselden beide coaches quasi heel hun team, waardoor het spelniveau aanzienlijk kelderde. Een verdienstelijk Union maakte het de vice-landskampioen aardig moeilijk, maar Club trok de overwinning zonder al te veel problemen over de streep.

Doelpunten: 21' Niakaté (0-1), 32' Mechele (1-1), 34' Deli (2-1), 36' Amrabat (3-1), 58' Young (3-2).