Wat al even in de lucht leek te hangen, blijkt nu ook te kloppen. Ruslan Malinovskyi verlaat KRC Genk en gaat voetballen voor Atalanta. De Oekraïner speelde vorig jaar een grote rol in de titel van de Limburgse ploeg.

Ruslan Malinovskyi wordt ploegmaat van een andere ex-genkie, Timothy Castagne. De Oekraïner gaat aan de slag bij Atalanta Bergamo. "Met zijn inzet en fantastische traptechniek groeide Ruslan snel uit tot een vaste waarde. Afgelopen seizoen werd het absolute hoogtepunt. Ruslan was ijzersterk, goed voor maar liefst 51 wedstrijden, 16 doelpunten en 16 assists. Het leverde hem een nominatie op voor Profvoetballer van het Jaar en Ruslan won de Gouden Schoen van onze supporters. Onze vierde titel was de titel van het collectief, de hele club, maar toch zeker en vast ook een stukje de titel van Ruslan. Zijn avontuur bij Genk zit er na 3,5 seizoen op. Door de grote poort trekt hij nu richting Serie A. Bij Atalanta Bergamo staat hij weer samen op het veld met Timothy Castagne. Twee Genkies, twee Genkse ambassadeurs in één van de sterkste competities van de wereld", staat er te lezen op de site van KRC Genk. 

De 26-jarige Malinovskyi was reeds sinds januari 2016 in Genk, eerst op huurbasis van Shakhtar Doñetsk. KRC Genk geloofde van bij de start in de Oekraïense middenvelder, en lichtte zijn aankoopoptie in juli 2017.