Zaterdagavond om 20u45 strijden landskampioen KRC Genk en bekerwinnaar KV Mechelen in de Genkse Luminus Arena om de Belgische Supercup.

Genk kan de tweede Supercup uit z'n geschiedenis winnen, voor KV Mechelen zou het een primeur zijn. De landskampioen zag recent twee smaakmakers vertrekken met Ruslan Malinovskyi (Atalanta Bergamo) en Leandro Trossard (Brighton), maar desondanks beschikken de Limburgers nog over een ruime kern om op alle fronten te kunnen meestrijden. "De club heeft goed gewerkt en de vertrekkers vervangen door veel kwaliteit", zegt de nieuwe trainer Felice Mazzu.

Op Theo Bongonda (rugblessure) kan hij evenwel geen beroep doen en ook Joachim Maehle en Stephen Odey ontbreken in de selectie. Nieuwkomer Cuesta wordt centraal achterin in de basis verwacht en de teruggekeerde Benson maakt ook een goede kans om te starten in plaats van Trossard. De plek van Malinovskyi wordt ingenomen door de Pool Piotrowski. Hagi en Nygren beginnen waarschijnlijk op de bank.

Mechelen-trainer Wouter Vrancken moet Onur Kaya (ziek), Clément Tainmont (achillespees), Bram Castro (spierscheur dij) en Laurent Lemoine (adductoren) missen. KV deed voorlopig geen inkomende transfers en zag German Mera (Junior FC) en Dimitrios Kolovos (Omonia Nicosia) andere oorden opzoeken. Aanvoerder Seth De Witte kreeg geen nieuw contract. Igor De Camargo wordt in de punt van de aanval verwacht. 

Mogelijke opstellingen:
Genk: Vukovic - De Norre, Cuesta, Dewaest, Uronen - Berge, Heynen, Piotrowski - Ito, Benson, Samatta.
KV Mechelen: Verrips - Van Cleemput, Peyre, Swinkels, Bijker - Van Damme, El Messaoudi, Schoofs, Storm - Engvall, De Camargo.