Landskampioen KRC Genk is de nieuwe competitie met een 2-1 zege tegen KV Kortrijk gestart. De Limburgers kwamen op achterstand, maar met dank aan de nieuwkomers Nygren en Hagi hield de titelhouder de drie punten in eigen huis.

Beide ploegen namen ruim de tijd om elkaar af te tasten. De studieronde werd echter abrupt doorbroken door De Sart. De middenvelder kreeg te veel ruimte en joeg de bal via de onderkant van de lat voorbij een grabbelende Vukovic: 0-1. Genk was van slag en ontsnapte aan een dubbele achterstand. Ditmaal had Vukovic wel een reactie op het schot van Golubovic.

Halverwege de eerste helft begon ook de thuisploeg kansen bij elkaar te voetballen. Nygren kreeg de kans om zijn debuut met een doelpunt op te fleuren, maar hij mikte over. De beste kans volgde even later voor Ito. De Japanner leek de gelijkmaker binnen te werken, maar dankzij een knappe reflex van Bruzzese en de deklat bleef het 0-1 bij de rust.

Na de pauze voetbalde de landskampioen een versnelling hoger. Het duurde amper vijf minuten vooraleer Genk de gelijkmaker te pakken had. Samatta zag zijn kopbal in eerste instantie nog geblokt, maar in de rebound stond Nygren op de juiste plaats om de gelijkmaker binnen te knallen: 1-1.

KV Kortrijk kwam er in de tweede helft amper uit. Slechts eenmaal kon het Vukovic echt bedreigen, maar de volley van Batsula strandde recht in de armen van de Genkse doelman. Een kwartier voor tijd maakte Hagi zijn opwachting in de Luminus Arena. De nieuwkomer stond amper twee minuten op het veld of hij trapte zijn nieuwe ploeg al op voorsprong. Ito zorgde voor de knappe assist, Hagi werkte proper af.

In het slot van de partij stuurde Vanderhaeghe zijn ploeg in groten getale naar voren, maar een echte kans leverde het niet meer op voor KV Kortrijk. Genk moest hard werken, maar houdt de drie punten uiteindelijk wel in eigen huis.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het debuut én doelpunt van Hagi. De Roemeense nieuwkomer werd met hoge verwachtingen ontvangen in Genk. Amper twee minuten na zijn invalbeurt scoorde hij meteen de winnende treffer.
de MAN
van de match
Ito. De Japanner zat, net zoals zijn ploegmaats, niet echt lekker in de wedstrijd voor de pauze. Na de rust zorgde Ito wel opnieuw voor veel dreiging. Bovendien leverde hij een zeer knappe assist af aan Hagi.
onze MENING
over de match
De landskampioen is prima aan het seizoen begonnen. KV Kortrijk maakte het leven van de Limburgers erg zuur in de eerste helft, maar zakte na de pauze weg. Genk nam de overhand en wint uiteindelijk verdiend.