Op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Standard zaterdagavond met 0-2 gewonnen bij Cercle Brugge. Beide doelpunten vielen op het einde van de partij.

Kylan Hazard zorgde vroeg in de match voor het eerste gevaar, maar de jonge doelman Arnaud Bodart werkte in hoekschop. Halverwege de eerste helft werd Boljevic in de zestien meter aangelopen door Hazard en Boucaut wees naar de stip. Doelman Badiashile stopte de slordige elfmeter van Emond. Standard kon zijn stempel niet drukken, al wist Lestienne vijf minuten voor de pauze af te leggen voor Bastien, die op de vuisten van de doelman trapte. Na een matige eerste periode trokken we zonder doelpunten naar de kleedkamers.

De tweede helft bracht meer animo en het spel ging op en af. Saadi trapte op de vuisten van Bodart en aan de overkant deed Amallah hetzelfde bij Badiashile. Rond het uur bracht Preud'homme bankzitter Carcela in de ploeg en die zette de Cercle-doelman aan het werk met een mooie krulbal. Standard bleef aandringen in de slotfase en dat leidde tot pogingen van Kosanovic (in de muur) en Bastien (naast). Het doelpunt zou uiteindelijk toch nog vallen: doelman Badiashile twijfelde op een voorzet van Carcela en Emond knikte raak. Nog was het niet gedaan, want in de extra tijd kapte invaller Anthony Limbombe zich voorbij z'n tegenstander en trapte tegen de netten.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De strafschopmisser van Emond.
de MAN
van de match
Carcela. Geen uitblinker, maar zijn inbreng voegde iets toe aan het spel van Standard en hij tekende voor de assist bij het eerste doelpunt.
onze MENING
over de match
Standard miste in de eerste helft een strafschop en een moedig Cercle leek op weg naar een puntje, maar moest in de absolute slotfase toch nog twee doelpunten toestaan.