Malinois heeft duidelijk gemaakt dat ze terug zijn in 1A. Ze winnen op het veld van Zulte Waregem met 0-2. Nikola Storm was goed voor een doelpunt en assist en zorgde ervoor dat de verdediging van Zulte Waregem stond te trillen op sommige momenten.

In de eerste helft ging het gelijk op. KV Mechelen zette hoog druk, maar Zulte Waregem kon daar in het begin zonder problemen onderuit voetballen. Mechelen kwam echter meer en meer in de wedstrijd. Vooral een zeer energieke Nikola Strom zorgde ervoor dat de oude krijgers De Fauw en Deschacht wat kraakte. Uiteindelijk lukte het Storm ook om te scoren. Met een simpele steekpass vond Kaya Storm. De flankaanvaller gebruikte zijn snelheid en poeiert daarna de bal tegen de netten. Zulte Waregem reageerde daarna vooral met combinatie via het middenveld. Govea was de spelverdeler en vond vaak Bjordal als maatje, maar ondanks enkele kansen komen de West-Vlamingen niet tot scoren. Mechelen gaat de rust in met een 0-1 voorsprong. 

In de tweede helft kregen we hetzelfde beeld. Een evenwichtige wedstrijd, maar Mechelen was de gevaarlijkste ploeg. De Kakkers kwamen zelfs op een dubbele voorsprong. Storm gaf de bal mee met de inlopende Engvall. De spits van Mechelen twijfelde niet en ramde de bal in de rechterbovenhoek. Daarna zakte Mechelen wat in. Zulte Waregem probeerde daarna nog en kreeg nog een penalty. Kaya miste de bal en trapte Walsh omver in de zestien meter. Na tussenkomst van de VAR ging de bal terecht op de stip. Larin zette zich achter de bal, maar schoot langs. Daarna bleef de bal binnen de ploeg van Franky Dury, maar de spelers deden er weinig mee. Alleen Govea leek als enkele aanvallen op poten te zetten. In het slot scoorde De Camargo ook nog, maar de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na de penaltymisser van Larin was het duidelijk dat dit niet de wedstrijd van Zulte Waregem ging worden.  
de MAN
van de match
Nikola Storm gebruikte zijn kwaliteiten. Snelheid en precisie. De oude krijgers De Fauw en Deschacht kregen na verloop van tijd last van de sneleheid en behendigheid van de flankaanvaller. In de tweede helft gaf hij ook nog de assist voor Engvall.
onze MENING
over de match
KV Mechelen wint verdiend op het veld van Zulte Waregem. Wouter Vrancken heeft ervoor gezorgd dat deze ploeg een geheel is. Mechelen speelt met grinta en wilskracht.