Club Brugge is goed aan het seizoen begonnen. Blauw-zwart haalde het met 1-3 op de Freethiel tegen Waasland-Beveren.

Club nam de match meteen in handen en nieuwkomer Deli kopte op de vuisten van doelman Pirard. De thuisploeg dreigde met een schuiver van Koita. Vlak voor het halfuur moest Pirard een vrijschop van Vormer uit de bovenhoek zweven. Waasland-Beveren had het moeilijk, maar na tussenkomst van de VAR kreeg het wel een strafschop voor hands van Rits. Forte trapte de elfmeter laag binnen. Club moest even bekomen van die opdoffer, maar versierde zelf een strafschop, opnieuw na tussenkomst van de VAR en hands van verdediger Caufriez. Vanaken liet op slag van rust de uitgelezen kans niet liggen.

Na de pauze drukte Club door: Pirard kon een schot van Vanaken niet klemmen en de goed gevolgde Okereke schoof tegen de netten. Het spelbeeld wijzigde niet meer en Vanaken besliste de match door een hoekschop van Vormer tegen de netten te koppen. Blauw-zwart kwam niet meer in de problemen. Horvath moest nog een schot van Koita afhouden en aan de overkant waren Vormer en Openda gevaarlijk, maar zonder succes.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Twee momenten, telkens met de VAR in een hoofdrol en 2 strafschoppen, ééntje voor elke ploeg.
de MAN
van de match
Deli. De nieuwe centrale verdediger van Club maakte indruk. Fysiek sterk en veel kopkracht.
onze MENING
over de match
Club domineerde de hele match, maar kwam ongelukkig op achterstand na een strafschop. Uiteindelijk herstelde de vice-kampioen zich en pakte het verdiend de drie punten mee.