Antwerp heeft op de eerste speeldag met 1-4 gewonnen bij Eupen. Mbokani (2x), Rodrigues en Refaelov zorgden voor de Antwerpse doelpunten. Bautsita zorgde voor het enige tegendoelpunt van de thuisploeg.

Antwerp begon het nieuwe seizoen op het veld van KAS Eupen. De thuisploeg kreeg al in de eerste minuut een doelkans, maar de poging van Marreh ging een metertje boven het doel van Bolat. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten want even later was Antwerp daar. Blondelle verkeek zich volledig op een lange bal waardoor Hairemans richting doel kon. Van Crombrugge bracht eerst nog redding op zijn poging, maar Mbokani was goed gevolgd en duwde het leer tegen de touwen.

De Antwerpse voorsprong zorgde ervoor dat het tempo naar beneden ging. Eupen kreeg de bal, maar kon daar vooralsnog weinig mee aanvangen. Een paar minuten voor de pauze was het dan toch zo ver, de gelijkmaker viel bijna letterlijk uit de lucht. Bautista kreeg veel ruimte aan de rand van het strafschopgebied en klopte Bolat vervolgens met een prima plaatsbal.

Na de pauze was het even wachten op nieuw doelgevaar. Na een tiental minuten kreeg Antwerp een hoekschop. De bal bleef even in het strafschopgebied van Eupen hangen, waarop Mbokani het snelst reageerde. De spits zette slim zijn voet tegen het leer en zette de bezoekers opnieuw op voorsprong. Enkele minuten later verdubbelde Ivo Rodrigues de voorsprong na een slim balletje van Refaelov. Rodrigues klopte Van Crombrugge vervolgens met een subtiel tikje.

Eupen was aangeslagen door de dubbele tegenslag en kwam die nooit meer te boven. Het waren uiteindelijk nog de bezoekers die de kers op de taart zetten. Refaelov scoorde, na goed doorjagen van Juklerod, de 1-4 eindstand. Antwerp boekt zo zijn eerste zege van het nieuwe seizoen en mag vooral zijn spits Mbokani daarvoor bedanken. Het vernieuwde Eupen begint het seizoen dan weer met een nederlaag.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na de pauze heeft Antwerp amper 5 minuten nodig om tweemaal te scoren. De dubbele tegenslag komt Eupen nooit te boven en zo is de Antwerpse zege veilig gesteld.
de MAN
van de match
Dieumerci Mbokani leek vorig seizoen te vertrekken bij Antwerp, maar koos dan toch voor een verlengd avontuur. De spits scoorde in z'n eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen meteen tweemaal.
onze MENING
over de match
Antwerp was de volledige partij de betere ploeg en wint zo oververdiend. Eupen zal nog wat tijd nodig hebben om het vernieuwde gezicht te tonen.