Hendrik Van Crombrugge heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij RSC Anderlecht. De 26-jarige doelman komt over van KAS Eupen.

"Van Crombrugge heeft bij KAS Eupen getoond dat hij erg getalenteerd is. Zijn selectie voor de Rode Duivels is daar het beste bewijs van", aldus sportief directeur Michael Verschueren. "Door de overstap te maken naar RSCA toont hij zijn ambitie. Het is aan Henrik om te bewijzen dat hij een meerwaarde betekent voor het team", stelt Anderlecht in een persbericht.

an Crombrugge trad sinds 2013 aan voor Eupen, van 2011 tot 2013 stond hij op de loonlijst bij STVV. Bij de Oostkantonners groeide hij uit tot een absolute sterkhouder. In juni van dit jaar riep bondscoach Roberto Martinez hem voor het eerst op bij de Rode Duivels. Van Crombrugge had nog een contract van één jaar bij Eupen, dat met Ortwin De Wolf (die Lokeren verliet) al een vervanger heeft aangetrokken. 

Anderlecht realiseerde met Van Crombrugge al zijn vijfde inkomende transfer, na Vincent Kompany, Michel Vlap, Samir Nasri en Philippe Sandler.