De kogel is nu helemaal door de kerk, Simon Mignolet is de nieuwe doelman van Club Brugge. Zo maakte de Belgische vicekampioen in een knappe videoboodschap op Twitter bekend.

Zondagavond werd er al een principeakkoord gevonden tussen Club, Liverpool en de speler. Met de overgang zou een bedrag van zeven miljoen euro gemoeid zijn, dat nog kan oplopen tot negen miljoen euro. De Rode Duivel lag bij Liverpool immers nog onder contract en coach Jürgen Klopp zag hem liever blijven, als ideale doublure voor de Braziliaanse nummer één Alisson Becker.

Maandag legde Mignolet met succes medische testen af en maakte hij op het Club Brugge Basecamp al kennis met de nieuwe ploegmaats. De 31-jarige Sint-Truidenaar ondertekent in Brugge een contract voor vijf seizoenen. Nu is het nog afwachten hoe snel Club zijn nieuwe doelman speelgerechtigd krijgt. Dinsdagavond speelt blauw-zwart al zijn heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen de Oekraïense vicekampioen Dinamo Kiev.

Simon Mignolet zat zondag nog op de bank van Liverpool tijdens de verloren Community Shield tegen Manchester City. Mignolet ruilde in 2010 Sint-Truiden voor Sunderland en verkaste drie jaar later naar Liverpool, waar hij zijn basisplaats verloor: eerst twee keer aan Loris Karius, na diens vertrek definitief aan de Braziliaanse topkeeper Alisson.