Belofteninternational Sebastiaan Bornauw verlaat RSC Anderlecht voor de Duitse eersteklasser FC Keulen, zo maakte de club dinsdag bekend. Bij de promovendus ondertekent de twintigjarige Bornauw een contract voor vijf seizoenen, tot medio 2024. Hij wordt er ploegmakker van de van AA Gent overgenomen Birger Verstraete.

"Sebastiaan is het type speler waarnaar we op zoek waren. Hij is snel, agressief op het veld en sterk in de lucht. Hij is een aanwinst voor ons huidige team en een investering in de toekomst", stelde algemeen directeur Armin Veh. FC Keulen zou naar verluidt zeven à acht miljoen euro betaald hebben voor Bornauw, een jeugdproduct van Anderlecht.

"De Bundesliga is een sterke competitie die ik natuurlijk ook gevolgd heb vanuit België", vertelde Bornauw in een eerste reactie. "FC Keulen is een traditieclub met een fanatieke aanhang, die telkens een fantastische sfeer weet te creëren in het stadion. Daar kijk ik echt naar uit."

Bornauw vierde zijn debuut in de paars-witte hoofdmacht in juni 2018, vorig seizoen kwam hij aan 29 wedstrijden voor de recordkampioen. Dit seizoen begon hij in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende aan de zijde van speler-manager Vincent Kompany in de basis, nadien werd snel duidelijk dat de prioriteiten elders lagen en dat er gewerkt werd aan een overgang. Afgelopen weekend in Moeskroen zat de centrale verdediger dan ook al niet meer in de selectie bij Anderlecht. Achterin was de Nederlander Philippe Sandler zijn vervanger. Bornauw is ook belofteninternational en zat in de selectie van bondscoach Johan Walem op het EK in Italië en San Marino.