Algemeen directeur Michael Verschueren besprak in de marge van de persvoorstellingen van doelman Hendrik Van Crombrugge en aanvaller Kemar Roofe de paars-witte transferpolitiek. Verschueren toonde zich tot dusver tevreden met de gemaakte vooruitgang, maar erkende dat er nog werk op de plank ligt. "Ik hoop tegen het einde van de zomermercato een kern van 26 spelers over te houden."

"Binnen een maand maken we een eerste evaluatie", begon Verschueren. De sterke man van paars-wit wilde zich na de tegenvallende seizoensstart, 1/6 tegen Oostende en Moeskroen, nog geen zorgen maken. "Vincent introduceert een nieuw systeem. En we gaan volharden in die nieuwe weg. We voelen de druk wel stijgen. We verwachten zelf natuurlijk ook meer. We willen betere resultaten. Tegen Oostende vond ik dat we aanvallend een goede match speelden, tegen Moeskroen was enkel de eeste helft in orde. Sommige jongens spelen nog niet op de top van hun kunnen. Ik denk dat iedereen wel ziet dat Philippe Sandler en Samir Nasri nog niet op hun best zijn. Dat komt nog wel. We blijven ook overtuigd van onze jonge talenten. We zijn er zeker van met deze ploeg bovenin te kunnen meedraaien. We geven ons nog niet gewonnen. Het is te vroeg om ons af te schrijven voor Play-off 1."

Verschueren ging vervolgens in op enkele transferdossiers. Sven Kums en Adrien Trebel, de voorbije jaren sterkhouders, lijken niet in de plannen van Vincent Kompany voor te komen. Doelman Thomas Didillon is door de komst van Hendrik Van Crombrugge zijn stek tussen de palen kwijt. "Ik verwacht jullie de komende dagen nieuws te kunnen geven omtrent de dossiers van Kums en Trebel", legde Verschueren uit. 

"Het is voor Sven niet makkelijk, maar hij heeft goed gereageerd op zijn niet-selectie tegen Oostende en Moeskroen. We pushen hem ook niet zeker niet richting de uitgang. Met Thomas heb ik later een persoonlijk gesprek. Ik wacht dat af om te zien wat we met hem gaan doen. Je kan als doelman nooit eisen eerste doelman te zijn. Dat kan nergens. Dat weet Thomas ook. Zijn toekomst hangt samen met die van Davy Roef. Er zijn ook clubs die voor hem geïnformeerd hebben."

Nog een opvallende afwezige in de kern tegen Moeskroen was Alexis Saelemaekers. Maar zijn vertrek is niet aan de orde volgens Verschueren. "Vincent kiest voor de beste 18 en kijkt daarbij naar de trainingen en de motivatie die de jongens tonen. Alexis moet van ons helemaal niet weg. Maar hij moet wel de klik maken en de strijd aangaan. Niemand is zeker van zijn plek."

Aan ingaande zijde hoopte Verschueren vooral achterin nog voor versterking te kunnen zorgen. "Met de transfer van Bornauw (die dinsdag tekende bij FC Keulen) en het mogelijke vertrek van jongens als Sa, Lawrence en Milic moet er achterin zeker nog iemand bijkomen. Aanvallend zijn we tevreden na de komst van Kemar Roofe. Santini is dan wel vertrokken, maar we houden ook Kiese Thelin nog achter de hand. We hopen begin september een werkbare kern van 26 spelers over te houden. Ik denk dat we daarvoor goed op schema zitten."