Club Brugge toont zich in de Versluys Arena de sterkere van KV Oostende en pakt zo de leiding in de Jupiler Pro League. Het zijn de invallers van Philippe Clement die de wedstrijd deden kantelen.

Wie had er voor aanvang van de competitie kunnen denken dat we op speeldag 3 naar de Versluys Arena moesten trekken voor een duel om de leiding in de Jupiler Pro League? Veel mensen zouden je gek verklaard hebben. Nochtans was niets minder waar. KV Oostende en Club Brugge speelden wel degelijk om de leidersplaats. 


Het was Club dat het best aan de wedstrijd begon. Clement roteerde, maar nieuwe namen Vossen, Diatta Mechele, Schrijvers en co hadden er zin in. Toch was het kapitein Ruud Vormer die de lakens uitdeelde in de openingsfase. Twee goeie voorzetten op Vossen kwamen van de voet van de Nederlander. Met de eerste wist Vossen geen raad. En met de tweede eigenlijk ook niet. Al was deze wel aartsgevaarlijk. De Limburger zette uitstekend druk op Faes en die verschalkte ei zo na zijn eigen doelman. 

Nadien nam Oostende vrij vlug over. Sakala gebruikte zijn snelheid op de flank en vuurde vanuit een scherpe hoek op Mignolet. De ex-Liverpoolspeler stopte de inzet van Sakala goed, maar toch kreeg D'Haese nog kans op de rebound. Gelukkig voor blauw-zwart trapte de jongeling bijna volledig naast de bal. Anders had het altijd 1-0 gestaan. Maar de Kustboys gaven niet op. Even later kon Guri bijna profiteren van een flauwe inworp van Dion Cools. Schrijvers vroeg de bal, maar Vandendriessche zat ertussen. Die speelde onmiddelijk Guri aan, maar de Albanees kreeg het leer niet voorbij een sterke Simon Mignolet. De laatste tien minuten van de eerste periode waren dan weer een maat voor niets. 

Na de pauze namen beide ploegen een ietwat afwachtende houding aan. Waarom was niet meteen duidelijk. Clement zag dat de motor sputterde en voerde iets voor het uur een dubbele wissel door. Schrijvers en Vossen moesten plaats maken voor Tau en Okereke. Ook zij kregen diezelfde motor van eerder niet onmiddellijk aan de praat. Niet onmiddellijk, maar dus uiteindelijk wel. Die duivelse David Okereke maakte in minuut 72 toch het verschil. Met een staalharde kopbal kopte hij een dik kwartier voor tijd zijn vierde in drie matchen tegen de netten. De assist kwam van uitblinker Vormer. Die voelde zich meer dan kiplekker aan zee. 

Die andere invaller Percy Tau kon natuurlijk niet onderdoen voor zijn teamgenoot. Ei zo na kon de Zuid-Afrikaan tien minuten voor tijd nog een assist achter zijn naam schrijven. Moest het niet zijn dat Vanaken de paal trof. Maar de Zuid-Afrikaan bleef alles behalve bij de pakken zitten. Geen assist, dan ga ik maar voor eigen succes. En hoe! Krépin Diatta schilderde een crosspass op de borst van de kleine aanvaller en Tau nam de bal perfect mee. De vlam op doel was zowaar nog mooier. 0-2. Oostende knock-out. 

Bij het maken van de rekening na speeldag drie kan Club dus nog steeds een perfect rapport voorleggen. Met negen op negen trekken ze komende week vol vertrouwen naar het Oekraïense Kiev. Oostende moet het met zes op negen doen. Al zullen coach Ingebrigtsen en co daar alles behalve rouwig om zijn. 


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Invalbeurt van Okereke en Tau. Beide gescoord en dus zeer beslissend. 
de MAN 
van de match
Percy Tau. Maakte een zeer knappe goal en bediende Vanaken tien minuten voor tijd uitstekend. Enkele centimeters naar links, en Tau kon van een goal én een assist spreken. 

onze MENING 
over de match
Club wint uiteindelijk verdiend van Oostende. In de eerste helft was het niet wat het moest zijn, maar gelukkig kon blauw-zwart rekenen op hun nieuwste aanwinsten Tau en Okereke.