KV Mechelen doet het dan toch nog in de tweede helft! Op een paar minuten zetten de Kakkers een 0-1 achterstand helemaal recht. Top of the League weerklinkt in de Mechelse straten!

KV Mechelen - Cercle Brugge. Met de voorgeschiedenis van Propere Handen kon dit wel eens een beladen duel worden. De Cerclisten sneerden voor de match nog naar de tegenstander. "Valsspelers horen niet in 1A thuis", klonk het onder meer. Wouter Vrancken, trainer van de Kakkers, beweerde dat in zijn kamp niemand wakker lag van die uitspraken. 


De wedstrijd zelf had een poos nodig vooraleer we van een echt hoogtepunt konden spreken. Dat hoogtepunt kwam er na 28 minuten. En het was meteen raak voor de bezoekers. Stef Peeters illustreerde zijn fluwelen traptechniek en centrale verdediger Dabila had er maar op in te lopen. Hoog in de bovenhoek hing de bal tegen de touwen. Groen en zwart net voor het halfuur op 0-1. 

Malinwa ging dan voor de rest van de eerste periode op de West-Vlaamse helft spelen, maar tot kansen kwam het zo goed als niet. De supporters moesten het hebben van een opstootje tussen Arjan Swinkels en Stef Peeters, assistgever bij het eerste doelpunt. 

In helft twee zagen we een ander KV Mechelen. Na anderhalve minuut had het al 1-1 moeten staan. Moeten staan, want Igor De Camargo miste op een haar na de gelijkmaker. Het was Nikola Storm die de actie opzette. De Belg dolde met Biancone en bediende vervolgens perfect De Camargo. Die laatste verwerkte de bal beheerst in één tijd met de binnenkant van de voet, maar de voetbalgoden waren de Vereniging deze keer goedgezind. 

Eén waarschuwing was overigens genoeg voor de troepen van Mercadal. Idriss Saadi, voormalig goaltjesdief bij KV Kortrijk, was de man van wie het moest komen bij de bezoekers. Vijf minuten na de grote mogelijkheid voor KVM dook de Algerijn in de rug van Swinkels op, maar de hoek was te scherp om Castro te verontrusten. 

Nadien nam Mechelen weer over. En deze keer deden ze dat met bakken overgave. Op het uur dwongen de Kakkers Cercle-goalie Badiashile in de fout. De Fransman bokste het leer slecht weg en ook Saadi kreeg de bal niet uit de gevarenzone. Togui nam de bal dan maar in één keer op de slof. Heerlijk via de dwarsligger binnen! 1-1. De druk van de thuisploeg werd plots immens en de Cercle-muur daverde op zijn grondvesten. In minuut 65 zag Biancone geen andere uitweg dan Swinkels neer te trekken. VAR-moment en strafschop voor KVM. Storm stuurde de keeper de verkeerde kant uit. 2-1. Op enkele minuten werd de situatie zo volledig omgedraaid. 

En Cercle slaagde er niet meer in een vuist te maken. De kelk moest zelf tot op de bodem geledigd worden. De Camargo maakte er met een gelukje nog 3-1 van op aangeven van Kaya. Maar dit was niet meer dan een voetnoot. Na 90 minuten stond het 3-1 in het voordeel van promovendus KV Mechelen. Dat zijn de feiten. Het sprookje van Wouter Vrancken en co duurt zo op z'n minst nog even voort. Met tien punten pronken ze samen met Club Brugge aan de top van de Jupiler Pro League. Het contrast met de Vereniging kan niet groter zijn. 0 op 12 is een supervette buis. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Var-fase in minuut 65 draait in het voordeel van Mechelen uit. Storm zet zijn ploeg na de beelden op een 2-1 voorsprong. 
de MAN 
van de match
Nikola Storm. Scoorde een strafschop en was een nachtmerrie voor rechtstreekse tegenstander Biancone. 
onze MENING 
over de match
KV Mechelen wint op basis van de tweede helft verdiend. De eerste periode was de ploeg van Vrancken onherkenbaar.