Na de nederlaag tegen Moeskroen wint Gent nu in eigen huis van Oostende. Jonathan David zorgde voor het verschil met twee mooie acties in het begin van de tweede helft.

In een mindere eerste helft, waarin het leek dat Gent wat moeite had met vermoeidheid, was het Oostende die in het begin het gevaarlijkste was. Skulason dreigde het meeste met een vrije trap en een afstandsschot, maar grote kansen bleven uit bij Oostende. Gent kwam in de eerste helft nog het dichtste bij een doelpunt. Jonathan David zette zijn tegenstander met gemak in de wind en legde de bal terug op Verstraete. De middenvelder trapte de bal tegen de paal. Deze kans gaf Gent meer energie. De ploeg van Jess Thorup zorgde voor meer kansen, maar gevaarlijk waren die niet. 

De tweede helft gaf meteen wat we de eerste helft niet kregen te zien, een doelpunt.  David liep geniepig weg bij een hoekschop en speelde in op een vrijstaande Yaremchuk. De Oekraïner tikte de bal zonder problemen binnen. Vijf minuten later was het opnieuw prijs voor Gent. Lustig maakte de goede loopactie op de rechterflank. Hij vond David in de zestien, die de bal wondermooi in het dak van het doel trapte. Daarna leek de wedstrijd al gespeeld. Alleen Sakala kon nog een keer gevaarlijk zijn met een afstandschot op de paal, maar Gent controleerde daarna de wedstrijd en gaf geen kansen meer weg. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Jonathan David loopt weg van het pak bij een hoekschop voor Gent. Voor de eerste keer krijgt hij zoveel ruimte in de zestien meter en kan zonder problemen Yaremchuk aanspelen, die de bal zuiver tegen de netten trapt. 
de MAN 
van de match
Jonathan David was op veel momenten onzichtbaar in de eerste helft, maar was zeer belangrijk in de tweede helft met een assist en doelpunt in de eerste tien minuten van de eerste tweede helft. 
onze MENING 
over de match
Na een goed begin van Oostende nam Gent de wedstrijd in handen. Alleen Sakala kon Gent nog bedreigen met een bal tegen de paal. Een verdiende overwinning voor Gent.