Op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League heeft Antwerp in eigen huis STVV verslagen. The Great Old won met 2-0 op de Bosuil tegen de onmondige bezoekers.

Bölöni voerde veel wissels door met het oog op de Europese midweekwedstrijden en dat pakte goed uit. Mbokani bediende al vroeg Refaelov en die stiftte de bal van de rechterkant over doelman Schmidt in doel. Na raadpleging van de VAR ging het doelpunt gewoon door. STVV probeerde, maar geraakte niet aan kansen. Boli werd afgevlagd voor buitenspel en zo ontsnapte De Laet mogelijk aan een rode kaart. Na een hoekschop haalde Mbokani van dichtbij uit, maar erg ongelukkig op de benen van z'n eigen ploegmaat Baby. Aan de overkant ging Teunckens, de vervanger van Bolat, plat op een schuiver van Wolke Janssens. Op slag van rust ontsnapte De Laet aan gevaarlijk balverlies, maar hij herpakte zich, rukte op en bediende Buta die na een contact met Acolatse tegen de mat viel. Ref Dierick gaf in eerste instantie strafschop, maar bedacht zich na tussenkomst van de VAR: 1-0 halverwege.

Na tien minuten in de tweede helft was de match beslist: Lamkel Ze dribbelde van de linkerkant in de zestien en Janssens werkte hem foutief tegen de grond. Mbokani trapte de elfmeter tegen de netten. Zowel Mbokani als Refaelov kwamen daarna nog eens alleen voor doel, maar misten allebei. Tien minuten voor het einde kreeg Boli een tweede gele kaart en rood voor een schwalbe in de zestien. STVV dreigde alleen via een kopballetje van Mmaee in de handen van Teunckens.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het bijna balverlies van De Laet, dat vervolgde in een mooie actie en strafschop. Maar na tussenkomst van de VAR ging dat feestje niet door.
de MAN
van de match
De Laet. Goede match centraal in de defensie.
onze MENING
over de match
Antwerp voerde veel wissels door met het oog op Europa, maar STVV kon geen vuist maken. De mannen van Bölöni kunnen met vertrouwen afreizen naar Enschede voor de match tegen AZ.