Cercle Brugge heeft een gevleide zege geboekt tegen Waasland-Beveren. De thuisploeg lag lang onder maar een goal van Stef Peeters tien minuten voor het einde volstond voor de overwinning.

Met Cercle Brugge en Waasland-Beveren stonden de nummer laatst en voorlaatst van de Jupiler Pro League tegenover elkaar. Beide ploegen waren er nog niet in, geslaagd een match te winnen in de eerste vier duels van deze competitie.

Dat was er in de start van, de match niet aan te zien. Beide ploegen gingen de strijd aan en vooral de bezoekers kregen enkele (halve) kansen. Caufriez kopte over, Heymans trapte naast en Badibanga krulde de beste poging een halve meter naast. Aan de overkant was er een snelle aanval waarbij Hazard tot twee keer toe mocht proberen, maar hij kon Gabriël niet echt bedreigen.

Nadien viel de match helemaal stil. Het tempo en het niveau zakten snel. Vooral Cercle Brugge had het erg moeilijk om de bal in eigen rangen te houden. Enkel op stilstaande fases viel er nog iets te beleven. Caufriez kopte nog een keer naast. De beste kans van Badibanga, die van dichtbij naast trapte, was er geen omdat de actie begon met buitenspel. De 0-0 bij de rust was dan ook niet onlogisch.

De tweede helft begon opnieuw heel wat beter. De match ging goed op en neer en opnieuw Waasland-Beveren versierde enkele kansen. Milosevic kon niet afwerken uit een scherpe hoek en na 56 minuten trapte Agyepong de eerste bal tussen de palen. Badiashile haalde het schot uit de hoek.

Cercle Brugge probeerde wel maar creëerde weinig tot in minuut 62. Toen kopt Saadi uit het niets raak. De lijnrechter had echter buitenspel gezien van Hazard en de VAR gaf na lang kijken de man gelijk. Het feestje van de thuisploeg ging zo niet door.

Die afgekeurde goal veranderde wel het spelbeeld. Cercle leek meer in zijn kansen te geloven maar kon Gabriël amper bedreigen. Tot invaller Gory tien minuten voor het einde hard uithaalde. Gabriël kon redding brengen maar in de rebound knalde Peeters de gevleide 1-0 op het bord.

Waasland-Beveren had geen reactie meer in huis en leed zo een pijnlijke nederlaag. Met 1 punt uit 5 matchen zijn de Waaslanders  de rode lantaarn in de Jupiler Pro League. Cercle Brugge wipt dankzij deze zege over Eupen en Anderlecht.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Niet zo moeilijk bij een 1-0. De goal van Peeters. De middenvelder speelde geen topmatch maar stond wel op de goede plaats om een rebound binnen te jassen.
de MAN
van de match
Gek misschien maar we gaan in deze matige partij voor een speler van de verliezers. Badibanga was zonder meer de gevaarlijkste man op het veld. Zijn stilstaande fases waren ook steeds uitstekend getrapt maar zijn ploegmaats deden er weinig mee.
onze MENING
over de match
Eigenlijk was dit een match die geen winnaar verdiende en moest er dan toch één zijn was het Waasland-Beveren. Maar Stef Peeters besliste daar anders over.