Op de vijfde speeldag leed KV Mechelen zijn eerste nederlaag. Oostende won met 2-1.

D'Haese stond terug aan de aftrap bij Oostende na een lichte blessure. Canesin verdween daardoor naar de bank. Bij Malinwa kwam Van Hoorenbeeck in de ploeg op de rechtsachter omdat Van Cleempunt geblesseerd was. Thoelen kwam na schorsing opnieuw in doel.

Oostende startte furieus en Sakala en twee keer Vandendriessche konden binnen de eerste tien minuten op doel schieten. Mechelen hapte naar adem, maar bleef overeind. In het rweede deel van de eerste helft kwamen de bezoekers dan beter in de wedstrijd. Met gekruiste voorzetten trokken ze ten aanval. De Camargo kon net niet bij zo'n voorzet en Storm mikte slecht. Swinkels deed dat beter, maar Dutoit redde met de vingertoppen. Dat deed hij ook op een poging van Storm. Na een evenwichtige eerste helft stond het zo nog steeds 0-0.

Na de pauze kwam Canesin in de ploeg bij Oostende dat opnieuw fel startte. Milovic mocht van dichtbij uithalen, maar deed dat op de vuisten van Thoelen. Canesin regisseerde de thuisploeg en lag aan de basis van het openingsdoelpunt. Vandendrissche kraakte eerst zijn schot, maar Sakala deed beter en krulde de bal voorbij Thoelen. Lang kon de kustploeg niet genieten van de voorsprong. Na een vrije trap troefde Togui zijn tegenstanders af en kopte keihard centraal in doel. Nadien was het opnieuw aan de thuisploeg. Invaller Bataille legde goed terug op de inlopende Vandendriessche die met de scheen de bal in doel liep. Het bleef bij 2-1, meteen een eerste nederlaag voor KV Mechelen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De balaanname en draai van Canesin bij het openingsdoelpunt. Poëzie in beweging.
de MAN
van de match
Canesin. Viel in bij de rust en bracht terug schwung in het spel van de thuisploeg. Fris en fruitig liep, kapte en draaide hij over het veld en lag zo ook aan de basis van de 1-0.
onze MENING
over de match
Oostende begon het best, maar halverwege de eerste helft namen de bezoekers over. Zelfde beeld na rust, maar nu vielen de goals wel. Aangename partij waarbij de thuisploeg nipt aan het langste einde trok.