Moeskroen heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van KAS Eupen. Kapitein Allagui zette voor de pauze een strafschop om, Osabutey scoorde in de absolute slotfase het tweede doelpunt.

Door de uitgestelde wedstrijden sloten Moeskroen en KAS Eupen de 5de speeldag (voorlopig) af op Le Canonnier. De thuisploeg nam vrijwel meteen het spel in handen en duwde Eupen naar achteren. Na twintig minuten ging het leer op de stip na een zoveelste hoekschop voor een trekfout op Boya. Kapitein Allagui faalde niet en knalde het leer staalhard tegen de netten.

Na het openingsdoelpunt ging het tempo wat uit de wedstrijd en werden de kansen steeds schaarser. Butez kende een rustige eerste helft, hij moest enkel een vrije trap van Toyokawa oprapen. Vervolgens had Bautista iets magisch in gedachten, maar zijn poging ging richting de cornervlag.

Na de pauze was het opnieuw lang wachten op offensief gevaar. Er zat erg veel afval in het spel van Eupen waardoor Butez een van de rustigste avonden uit z?n loopbaan beleefde. In tegenstelling tot voor de rust had de thuisploeg het nu ook moeilijk met het creëren van van kansen.

Toyokawa en invaller Schouterden kwamen er nog het dichtste bij op vrije trap, maar konden de bordjes niet meer gelijk hangen. Het was uiteindelijk nog Osabutey die de thuisploeg een tweede doelpunt schonk na een snelle tegenaanval. Moeskroen won zo erg makkelijk en schuift op in het klassement. De bezoekers uit Eupen speelde een erg zwakke partij en blijven daardoor steken op de voorlaatste plek.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na twintig minuten legt scheidsrechter Alen de bal op de stip. Allagui zet zijn ploeg op voorsprong.
de MAN
van de match
Kapitein Allagui speelde een prima eerste helft en schonk zijn ploeg de zege van op de stip.
onze MENING
over de match
Eupen speelde ontstellend zwak en maakte nooit aanspraak op de punten. Moeskroen had aan één doelpunt genoeg voor de drie punten.