AA Gent heeft in eigen huis probleemloos gewonnen van Cercle Brugge. De thuisploeg had aan een sterke eerste helft voldoende om de Brugse bezoekers met 3-2 opzij te zetten.

Hoewel de eindscore anders doet vermoeden, was het duel tussen AA Gent en Cercle Brugge nooit een echte wedstrijd. De thuisploeg maakte zijn aanvallende intenties vanaf de aftrap duidelijk, maar Kvilitaia zag zijn omhaal afgeblokt. Na tien minuten kwam de thuisploeg wel op voorsprong. David bediende Depoitre, die onhoudbaar voorbij Badiashile schoot.

Lang duurde het Gentse feestje echter niet. De eerste beste tegenprik leverde immers meteen de gelijkmaker voor Cercle Brugge op. Peeters stond op de juiste plaats en verschalkte Kaminski in de korte hoek. Dat bleek ook meteen het eerste en laatste doelgevaar van de Bruggelingen voor de pauze. Nadien was het immers enkel AA Gent dat de klok sloeg. De vele positiewissels en snelle combinaties zorgden voor hoofdbrekers in de Brugse verdediging. Via David liep de thuisploeg in amper drie minuten uit van 1-1 naar 3-1.

Dat was ook meteen de ruststand, al kwam Cercle Brugge daar bijzonder goed mee weg. Kvilitaia had immers altijd moeten scoren, maar de Georgiër miste vanop twee meter. Ook het cadeautje van Biancone nam AA Gent niet aan.

De tweede helft bleek lange tijd een verplicht nummertje. AA Gent haalde de voet van het gaspedaal, terwijl Cercle niet bij machte was om druk te ontwikkelen. Pas in het slotkwartier zorgden beide ploegen nog eens voor dreiging. Een gretig ingevallen Foster gaf zijn visitekaartje af. Aan de overkant hield Badiashile zowel Castro Montes als Kubo van de 4-1.

In de toegevoegde tijd kon Peeters de eindstand nog milderen. Zijn vrije trap leek een prooi voor Kaminski, maar via het hoofd van Kubo vloog de bal toch nog in doel. Het mocht echter niet baten voor Cercle Brugge. AA Gent wint zo eenvoudig van de Bruggelingen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De twee snelle doelpunten van David. De jonge Canadees bracht AA Gent in amper drie minuten van 1-1 naar 3-1. Daardoor was de wedstrijd eigenlijk al voor de pauze gespeeld.
de MAN
van de match
David. De spits leverde de assist voor het openingsdoelpunt van Depoitre. Nadien scoorde hij zelf ook nog eens twee goals.
onze MENING
over de match
AA Gent heeft met het grootste gemak gewonnen van een onmondig Cercle Brugge. De thuisploeg moest enkel in de eerste helft even doorduwen. In de tweede helft nam Gent duidelijk gas terug, maar ook daarna kwam het niet meer in de problemen.