Eupen heeft zijn derde punt van het seizoen gepakt. Thuis tegen Zulte Waregem mocht het een helft met een man meer spelen, maar verder dan een 1-1-gelijkspel raakte de Panda's niet.

Eupen kreeg het bezoek van Zulte Waregem, een ploeg in vorm. Essevee pakte na een moeilijke start immers 9 op 12. Toch was het voor Dury afwachten wat de thuisploeg zou brengen. De ploeg uit de Oost-kantons bracht immers drie nieuwelingen aan de aftrap: Peñaranda, Bautista en Koch.

De start van de partij was erg rustig. Beide ploegen tastten elkaar vooral af en meer dan een halve kans voor Oberlin en een schuiver ver naast van Peñaranda kregen we in het eerste half uur niet te zien. Nadien probeerde Zulte Waregem meer druk te zetten. Larin mocht een keer uithalen en koppen. Maar De Wolf echt bedreigen zat er niet in voor de Canadese spits. Aan de overkant knalde Koch een metertje naast.

Wanneer iedereen stilaan zich opmaakte voor de rust gebeurde er opeens toch heel wat. Pletinckx legde Bautista neer en Boucaut gaf een strafschop. De VAR greep echter in, legde de bal buiten de grote rechthoek maar stuurde de jonge centrale verdediger wel met rood naar de kleedkamers. Een zware tik voor Zulte Waregem, maar Larin wiste dat gevoel snel uit met een rake kopbal: 1-0 bij de pauze.

Dury verraste halverwege met drie wissels. Humphreys, Sissako en Bruno kwamen voor Oberlin, Zarandia en Govea. Dat verhinderde niet dat de thuisploeg de druk meteen opvoerde. Kansen leverde dat niet meteen op, maar het was toch wachten tot er een bal goed viel.

Dat gebeurde net over het uur. Bij een vrije trap van Milicevic, ook een invaller, kon Bautista via de paal Bossut verschalken. Eupen geloofde opeens in meer. Milicevic krulde een schot maar net naast en Toyokawa was alleen voor Bossut veel te wild. Nadien moest Eupen het tempo toch laten zakken. Het drukte nog wel maar scoren lukte niet meer.

De thuisploeg verovert zo een derde punt, waar het niet al te veel mee opschiet. De Panda's blijven voorlaatste in de stand. Op voorhand was Zulte Waregem misschien niet tevreden geweest met een gelijkspel, maar na een helft met tien zullen ze bij Essevee niet klagen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In het slot van de eerste helft haalde Pletinckx de doorgebroken Bautista neer. Boucaut floot een strafschop en gaf geel, de VAR maakte daar echter geen penalty en rood van. Of Essevee daar achteraf blij mee mag zijn, valt te betwijfelen.
de MAN
van de match
Na twijfel tussen Milicevic en Larin gaan we voor die laatste. De Canadees maakte zijn eerste goal en bleef ook in de tweede helft erg balvast.
onze MENING
over de match
Een billijk gelijkspel. Voor de pauze gebeurde er erg weinig tot in het slot. Na de rust was Eupen zeker de betere ploeg met een man meer, maar ze konden toch te weinig kansen afdwingen om een zege te verdienen.