KV Kortrijk en KV Mechelen maakten er vrijdagavond een leuke vrijdagavondwedstrijd van. Het was uiteindelijk Malinois dat met de punten ging lopen na onder meer drie prachtige doelpunten van Rob Schoofs en Dante Vanzeir.

Aster Vranckx mocht als zestienjarige middenvelder in de basis starten op bezoek bij KV Kortrijk. De thuisploeg voerde na de mindere wedstrijd van vorige week vijf wissels door, met onder meer Lewis Hornby in de spits. De Schotse jeugdinternational tekende ook de eerste kans op: hij mikte echter op Yannick Thoelen. Het werd een beginfase waarin Kortrijk het meeste balbezit had, maar geen van beiden echt groot doelgevaar kende. De Kerels dreigden onder meer via een warrige corner die via Thibault Peyre geen doelpunt opleverde, KVM moest het met een schotje van Nikola Storm doen. Geoffrey Hairemans deed het ook goed met een inschieter, maar daar gaf Sebastien Bruzzese zich niet op gewonnen.

Kortrijk kwam op voorsprong dankzij een zwakke fase van diens collega aan de andere kant. Die kwam eerst nog met de schrik vrij toen Hornby hoge pressing uitvoerde, maar verstuurde de bal slecht het veld in. Ilombe Mboyo gooide voor op Stojanovic, die tussen de benen van Thoelen zijn eerste van het seizoen in doel kopte. Na één helft zat het debuut in de basis voor Vranckx erop; Joachim Van Damme verving hem.

Kortrijk kwam echter bijna feestend uit de kleedkamer dankzij Gary Kagelmacher, die aan de tweede paal een hoekschop binnen tikte. Ref Erik Lambrechts keurde echter af omdat Stojanovic aan de eerste paal buitenspel stond en volgens de spelleiding de keeper inlichtte. Vloeken voor KVK, zeker toen aan de andere kant wél een goal viel. Dante Vanzeir tikte mooi met de schoentip naar de verste hoek binnen. Het spookte andermaal in het Guldensporenstadion, Rob Schoofs deed aardig mee met een goal die nog lang zal blijven hangen.

Eerst een heerlijke beweging met de hak achter het steunbeen, daarna een poortje door de benen van de volgende man en dan met de buitenkant van de rechtervoet de bal in de verste hoek deponeren: een pareltje van stevig wat karaat. Maar nog was het Mechelse feestje niet gedaan. Vanzeir nam een bal goed aan in de rechthoek en pegelde die keihard via de lat in doel. Kortrijk stond versteld. En vooral ook 1-3 achter.

Kortrijk gleed af, maar kreeg tien minuten voor tijd een zijden draadje om de terugkeer in te zetten. Alexander Corryn kopte naast de bal en beroerde de bal met de arm. Bal op de stip, doelpunt voor Mboyo. De West-Vlamingen wilden wel op zoek gaan naar die gelijkmaker, maar geraakten er niet meer. KV Mechelen ging met drie punten lopen uit Zuid-West-Vlaanderen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-0, of het gebrek daaraan,  had de wedstrijd in een compleet andere plooi kunnen leggen. KVK al feestend de tweede helft in, KVM met de kop tussen de schouders. Maar het kwam niet zover, en even later stond het omgekeerde scenario in de geschiedenisboeken.
de MAN
van de match
Als je zo'n heerlijke dribbel uit je sloffen schiet, hoor je hier thuis. Rob Schoofs met een zeldzaam kwieke dribbel in de zestien. Hij maakte in het verleden al parels, maar dat waren meestal afstandsschoten waarmee hij zijn traptechniek kon tonen.
onze MENING
over de match
KV Kortrijk speelde een vreemde wedstrijd. Goed bij de start, op voorsprong komen in de eerste helft en bijna die voorsprong verdubbelen na rust. Maar dan volgen die tien minuten rond het uur. Drie goals binnen, en het leek verloren. Dankzij de strafschop van Mboyo kwam er weer geloof, maar geen punt. KV Mechelen knokte zich in de partij en hoefde zelfs niet op Togui en De Camargo te rekenen voor doelpunten.