Dinsdagavond werden de eerste drie wedstrijden van de 1/16de finales van de Croky Cup gespeeld. KRC Genk liet zich niet verrassen door Ronse. Waasland-Beveren en Cercle Brugge liggen wel al uit het bekertornooi.

Cercle Brugge mocht het in eigen stadion opnemen tegen Rebecquoise, een club uit de tweede amateurklasse. Na tien minuten keek de Vereniging al tegen een 0-1 achterstand aan. Een schot van Cyril Rosy week af op Panzo en doelman Hubert was geklopt: 0-1.

De Waals-Brabanders wisten nadien stand te houden, waardoor groen-zwart de eerste Jupiler Pro League-club is die sneuvelt in deze editie van de Croky Cup. Ook in de competitie draait het vierkant bij Cercle, dat met 3 op 24 aan het seizoen begonnen is en op de 14de plaats staat.

WESTERLO MAAKT 3-1 ACHTERSTAND ONGEDAAN

De tweede stunt van de avond kwam op naam van Westerlo. De club uit de Proximus League ging met 3-4 winnen op Waasland-Beveren. In de 33e minuut kwamen de Kempenaars op voorsprong dankzij een omgezette strafschop van Christophe Janssens. Drie minuten later echter zorgde de vroeg ingevallen Xian Emmers voor de gelijkmaker. Vlak voor de pauze trof de thuisploeg nog tweemaal raak via Fiorin Durmishaj (41. en 45.+2), telkens vanaf de strafschopstip.

Een own-goal van Paul Keita (51.) gaf Westerlo opnieuw hoop. Ambroise Gboho (55.) bracht de 1B-club langszij. Beide teams maakten zich op voor de verlengingen, tot Guillaume De Schryver in de 91ste minuut alsnog het winnende doelpunt scoorde voor de ploeg van trainer Bob Peeters. 3-4 Westerlo!

RONSE HOUDT GENK BIJNA EEN UUR IN BEDWANG

De derde JPL-club die dinsdagavond in actie kwam, was landskampioen KRC Genk. De Limburgers lieten zich niet verrassen door Ronse. De club uit de tweede amateursklasse hield het bijna een uur lang vol, maar in de 58ste minuut brak Odey dan toch de ban voor Genk. Een strafschopgoal van Heynen (71.) nam alle twijfel weg. In de slotfase bepaalde Onuachu (83.) de eindstand op 0-3. 

PROGRAMMA 1/16DE FINALES CROKY CUP:

Dinsdag, 20u:
Cercle Brugge - Rebecquoise (2am) 0-1
Waasland-Beveren - Westerlo (1B) 3-4

Dinsdag, 20u30:
KSK Ronse (2am) - KRC Genk 0-3

Woensdag, 20u:
Cappellen (2am) - Eupen
Zulte Waregem - KFC Duffel (2am)
Rupel Boom (1am) - Charleroi
Union (1B) - Verlaine (2am)
Seraing (1am) - KV Kortrijk
Mandel United (2am) - KV Oostende

Woensdag, 20u30:
Francs Borains (2am) - Club Brugge
STVV - Oud-Heverlee Leuven (1B)
Eendracht Aalst (2am) - AA Gent
Dessel Sport (1am) - Excel Moeskroen

Woensdag, 20u45:
Beerschot (1B) - Anderlecht

Donderdag, 20u30:
Antwerp - Lokeren (1B)
Standard - Lommel SK (1B)