Antwerp kwam op voorsprong via een strafschopdoelpunt van Mbokani. Sakala en Sylla vergaten te scoren voor de rust, maar na de pauze vond Sakala wél de weg naar de netten. De bezoekers zagen nog een doelpunt afgekeurd worden met behulp van de VAR, en zo eindigde de partij op 1-1.

Oostende en Antwerp hielden het bijzonder gezapig in de openingsfase, maar op het kwartier kwam daar verandering in. Sakala bracht Buta ten val in de zestien en Mbokani mocht de bezoekers vervolgens op voorsprong trappen via de stip. Luttele minuten later kreeg Antwerp zelfs de kans op de dubbele voorsprong, maar Mirallas verslikte zich in de controle, waardoor de kans verkeken was.

De thuisploeg probeerde zich in de wedstrijd te knokken en kreeg via Sakala ook een geweldige mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de spits besloot onbegrijpelijk naast. Ook Sylla kreeg nog dé kans op de 1-1, maar ook hij mikte van kortbij naast. Aan de overkant kwam opnieuw Mirallas nog dicht bij de 0-2, ook hij zag echter het leer voorlangs gaan. Kansen genoeg aan weerszijden dus, maar toch gingen we rusten bij een krappe 0-1 voorsprong voor het 'Stamnummer 1'.

Na de koffiepauze begonnen we met een mogelijkheid aan elke kant. D'Haese trapte hoog over doel, aan de overkant kon Dutoit een kopbal van Haroun onschadelijk maken. Op het uur kreeg Oostende dan toch de verdiende gelijkmaker. Bolat was eerst nog alert op een kopbal van Sylla, maar was kansloos op de herneming van Sakala. De vreugde leek echter van korte duur, want amper een minuut later wist ook Mirallas te scoren. Voorafgaand kwam er echter een duwfout van Mbokani aan te pas, en met behulp van de VAR keurde Wim Smet het doelpunt terecht af. Ook de ingevallen Rodrigues scoorde zelfs nog, maar ook hij had eerst een duwfout nodig, en dit had scheidsrechter Smet wél meteen gezien.

Oostende kwam nog dicht bij de winnende treffer, maar Sakala en Sylla kwamen niet meer tot scoren. In de slotminuten zorgde Lamkel Zé aan de overkant ei zo na nog voor de 1-2, maar ook hij was niet trefzeker. Zo eindigde deze laatste wedstrijd van speeldag 9 op een 1-1 stand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Kort na de 1-1 leek Mirallas toch de winninggoal te hebben gemaakt. Na tussenkomst van de VAR keurde Wim Smet het doelpunt echter terecht af. Een keerpunt in de partij!
de MAN
van de match
Moeilijk om er één uitblinker uit te halen... Dan maar Sakala, die een bewogen wedstrijd speelde. Zorgde voor een strafschop aan de overkant en miste ook een paar kansen. Maar scoorde toch de 1-1 en was een constante gesel voor de bezoekende defensie.
onze MENING
over de match
De wedstrijd kon alle kanten op. Oostende had de betere kansen, maar vergat ze af te maken. Maar ook Antwerp kon aanspraak maken op de zege, maar miste vaak de efficiëntie. Uiteindelijk is de 1-1 geen onlogische weerspiegeling van het spel...