Frank Vercauteren moet een zoekend Anderlecht weer op het juiste spoor brengen. De 62-jarige trainer is klaar voor de uitdaging, in het project van Vincent Kompany. "Ik ben hier niet om de dingen te veranderen, maar wel om ze te verbeteren", vertelde de gloednieuwe T1 op zijn persvoorstelling.

Anderlecht staat na tien speeldagen in de eerste klasse pas dertiende. De visie van de club en Kompany focust op positief aanvallend voetbal, met veel youngsters, maar dat vertaalt zich voorlopig niet in de resultaten. "Maar ik ga de filosofie niet veranderen", verklaarde Vercauteren. "Ik ga de lijn doortrekken, en kijken wat er beter kan om meer wedstrijden te winnen. Ik kom hier dus niet om alles te veranderen, maar ben er om bij te dragen aan het project. Ik heb intern al veel gesprekken gevoerd, ook met Vincent, maar het is zeker niet de bedoeling om iets te veranderen wanneer dat niet nodig is. Maar als ik iets moet aanpassen, zal ik niet twijfelen dat te doen."

Bij Anderlecht loopt momenteel een erg grote technische staf rond, en het is niet altijd even duidelijk wie welke rol net vervult. Voor Vercauteren primeert het groepsbelang. "Alles is teamwork, iedereen die kan bijdragen aan een resultaat is van belang. We zullen intern veel discussiëren en zelfs verschillende standpunten hebben, maar we zullen met een visie naar buiten komen en er is een coach die beslist. We willen een zo hoog mogelijk rendement halen."

"Of ik nog op play-off 1 mik? Ik heb realistische maar hoge doelen", vervolgde de ex-middenvelder. "Verschillende ploegen zijn goed bezig, kijk maar naar Club Brugge en KRC Genk in de Champions League. Als we beter willen zijn, weten we wat te doen."

Vercauteren ging tot slot nog even dieper in op zijn vertrek bij Oud-Heverlee Leuven. De 1B-club reageerde verrast op zijn overstap naar de hoofdstad. "Het stond in het contract dat ik kon vertrekken in Leuven. Was ik in hun plaats, focuste ik op andere dingen. OHL komt van heel ver, ik hoop dat wat we daar in gang hebben gezet loont en de club 1A haalt."